RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Noah Quist
18 februari 2023 12:03


Enquête afvalinzameling van Gemeentebelang al veel ingevuld
Foto: Enquête afvalinzameling van Gemeentebelang al veel ingevuld
Afval scheiden is onwijs belangrijk. Foto: Gemeentebelang

- Het college van de gemeente Nunspeet zal binnenkort met een voorstel komen over afvalscheiding. Gemeentebelang Nunspeet heeft een enquête verstuurd en deze wordt al goed ingevuld. Gemeentebelang vindt het belangrijk dat bewoners van de gemeente ook een stem hebben. De uitkomst van de enquête zullen ze meenemen en hopelijk doet het college er wat mee. Tot en met 28 februari is de enquête in te vullen. Tot nu toe hebben 552 mensen de enquête ingevuld kan raadslid Corrie Jansen bevestigen.

“Het is heel belangrijk dat mensen weten wat ze te wachten staat”, vertelt Petra van Olst, raadslid van Gemeentebelang. Gemeentebelang is voorstander van de vervuiler betaald. Het is belangrijk dat mensen bewust worden van afval scheiden en hoeveel het doet voor het milieu. Hoe minder mensen verkeerd afval scheiden, hoe minder afval er vernietigd hoeft te worden.

Op de juiste manier afval scheiden

In Nunspeet kennen we drie vuilnisbakken. De groene (gft), de blauwe (karton en papier) en de grijze voor het restafval. Het gaat vaak fout. Petra ligt dit toe, “gemiddeld scheiden mensen 70 kilo afval per jaar verkeerd”. In Nunspeet gaat het redelijk goed, maar het kan beter. Dus hier nog wat tips voor de volgende keer! Gooi niet alleen je tuinafval maar ook etensresten, gebruikte theezakjes, aardappelschillen en alles wat je in de keuken gebruikt. Als je dit namelijk bij het restafval gooit moet de hele zak vernietigd worden terwijl er van alles mee gemaakt kan worden. Gooi je droge papier en karton in de blauwe bak en het natte karton (taartdozen, vettige pizzadozen) in de grijze bak.

Plastic scheiden

Je ziet op steeds meer plekken dat ook plastic gescheiden wordt, maar daar doen wij nog niet aan mee. “Als mensen zelf plastic gaan scheiden dan kan het zomaar zijn dat er toch een verkeerd stuk plastic meegenomen wordt en dan kan alles weer vernietigd worden”, vertelt Petra. Ze hebben goede machines die het plastic, doormiddel van wind, kunnen scheiden.

In de enquête kan je voorkeuren invullen en dus meedenken. Mocht het niet lukken om de enquête zelf in te vullen dan kan Gemeentebelang u helpen. De enquête is nog tot en met 28 februari in te vullen en is te vinden op de website.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Nunspeet  Voorst Nieuws 

nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie