RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Matthijs Westerbroek
23 februari 2023 14:41


Noodopvang vluchtelingen in Mallejan definitief verlengd
Foto: Noodopvang vluchtelingen in Mallejan definitief verlengd
Hotel De Mallejan. Foto: Archieffoto

- Eerder deze maand verzocht het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) de gemeente Nunspeet de opvang van vluchtelingen in hotel De Mallejan in Vierhouten met een halfjaar te verlengen. De gemeente bevestigt nu dat er groen licht is voor de verlenging.

De gemeente nam na het verzoek niet per direct een besluit. Eerst zijn alle inwoners van Vierhouten per brief geïnformeerd over het verzoek en zijn zij in de gelegenheid gesteld om daarop te reageren. Een tiental inwoners/ondernemers hebben dit gedaan. De reacties liepen uiteen van zorgen over de uitstraling van het hotel, zorgen over de niet evenwichtige spreiding van vluchtelingen in de EU, vrees dat de tijdelijke opvang permanent wordt, maar ook begrip voor het verzoek, suggesties voor de opvang en bovendien het aanbod om de opvang te ondersteunen werden gedeeld.

Maatregelen

Met de reacties in acht genomen, besloten de burgemeester en wethouders om in te stemmen met het verzoek van het COA. Burgemeester Céline Blom licht toe: ‘We hadden het zo graag anders gezien, maar de werkelijkheid is dat er nog steeds een groot tekort is aan onderdak voor vluchtelingen. Daar moeten we onze ogen niet voor sluiten. De benoemde zorg- en aandachtspunten in de reacties begrijpen we. We hebben deze punten daarom met het COA gedeeld en de afspraak gemaakt dat waar mogelijk passende maatregelen zullen worden genomen om aan deze punten tegemoet te komen.’

Alle indieners van een reactie hebben inmiddels een antwoord gekregen met een nadere toelichting, laat de gemeente weten. Daarnaast organiseert het COA voor inwoners van Vierhouten en andere belangstellenden binnenkort een ‘open dag’ in de Mallejan.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Nunspeet Nieuws 

vierhouten voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie