RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Medi Holstege
15 maart 2023 6:00


Woensdag 15 maart: Waar en hoe stemmen in de gemeente Nunspeet
Foto: Woensdag 15 maart: Waar en hoe stemmen in de gemeente Nunspeet

- Vandaag woensdag 15 maart mag iedereen stemmen voor de Provinciale Staten en het Waterschap. Iedereen van 18 jaar en ouder heeft daarvoor twee stempassen ontvangen. Met deze stempassen kunt u stemmen in uw eigen gemeente. Vergeet niet uw stempas en een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. Geldig zijn een paspoort, een ID-kaart of een rijbewijs. Let op: deze bewijzen mogen niet langer dan vijf jaar verlopen zijn. (d.w.z. geldig tot uiterlijk 16 maart 2018)

Alle stembureaus zijn open van 07:30 tot 21:00 uur. In Nunspeet kunt u zelf kiezen in welk stembureau u uw stem wilt uitbrengen. Er is keuze uit 17 stembureaus: 12 in Nunspeet, 3 in Elspeet, 1 in Vierhouten en 1 in Hulshorst. Hieronder treft u het overzicht:

1. Gemeentehuis, Markt 1, Nunspeet

2. WOC De Veluwse Heuvel, De Veluwse Heuvel 1, Nunspeet

3. Chr. Gereformeerde Kerk, Gruppendelerweg 4, Nunspeet

4. Noord-Veluws Museum, Stationslaan 28, Nunspeet

5. Opstandingskerk, Feithenhofweg 24, Nunspeet

6. Wijkgebouw de Rank, Prins Bernhardstraat 17, Nunspeet

7. Het Venster, Elburgerweg 15, Nunspeet

8. Veluvine, F.A. Molijnlaan 186, Nunspeet

9. Prot. Kerk de Ontmoeting, Arthur Briƫtstraat 38, Nunspeet

10. WOC de Binnenhof, Colijnstraat 78, Nunspeet

11. De Wingerd, Oosterlaan 147, Nunspeet

12. Manege Wezenland, Wezenland 39, Nunspeet

1. Kulturhus Elspeet, Nachtegaalweg 2, Elspeet

2. Boaz-Jachinschool, Ds. Kalshovenweg 15, Elspeet

3. Gymzaal Vierhouterweg, Vierhouterweg 16, Elspeet

1. Dorpshuis De Wieken, Kapelweg 7, Hulshorst

1. Dorpshuis Horsterhoek, Elspeterbosweg 26, Vierhouten

Niet zelf of in een andere gemeente stemmen

Heeft u een kiezerspas aangevraagd dan kunt u eventueel ook stemmen in een andere gemeente binnen uw provincie. Voor het waterschap moet deze gemeente ook onder het zelfde waterschap vallen, waterschap Vallei en Veluwe. Bent u verhinderd om zelf te gaan stemmen dan kunt u iemand binnen uw eigen gemeente machtigen door de achterzijde van uw stempas in te vullen en te ondertekenen. Vergeet niet ook (een kopie van) uw identiteitsbewijs mee te geven. Deze persoon kan alleen GELIJK met het uitbrengen van zijn eigen stem voor u stemmen.

Uw stem uitbrengen

Uw stemming is geheim. De stemhokjes in het stembureau staan zo, dat niemand kan zien op wie u stemt. Alleen mensen met een lichamelijke beperking mogen hulp krijgen in het stemhokje. Op het stembureau laat u uw stempassen en een geldig identiteitsbewijs zien. Als alles in orde is, krijgt u 2 stembiljetten en een rood potlood. Deze neemt u mee in het stemhokje. U kleurt het rondje in voor de naam van de persoon op wie u wilt stemmen. Dat doet u op beide stembiljetten. Vouw de stembiljetten zo op dat niemand uw keuze kan zien. Hierna stopt u de stembiljetten in de hiervoor bestemde stembussen. Er is 1 stembus voor de Provinciale Statenverkiezingen en 1 voor de waterschapsverkiezingen. U kunt 1 kandidaat per stembiljet kiezen door het bijbehorende vakje rood te kleuren. Als u meerdere vakjes inkleurt of iets op het stembiljet tekent of schrijft, waardoor iemand kan weten wie u bent, is uw stembiljet ongeldig. Blanco en ongeldige stembiljetten tellen alleen mee voor de berekening van de opkomst. Heeft u per ongeluk uw stembiljet ongeldig gemaakt of heeft u zich vergist? Dan mag u 1 keer een nieuw stembiljet vragen aan de leden van het stembureau.

Er valt iets te kiezen in onze provincie. Ook uw stem telt!

[storytelling:picture:]

šŸ’¬ Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best  Elburg  Nunspeet Nieuws 

nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie