Lead image 1:
Lead image TXT 1: De versierde woning van de heer Prins. Foto: RTV Nunspeet
Ankeiler: Dinsdag is de heer H.J. Prins 100 jaar geworden. Zijn huis aan de Molijnlaan was voor de gelegenheid door zijn familie vrolijk versierd.

- Dinsdag is de heer H.J. Prins 100 jaar geworden. Zijn huis aan de Molijnlaan was voor de gelegenheid door zijn familie vrolijk versierd. 's Middags kwam burgemeester Céline Blom van Nunspeet hem persoonlijk feliciteren, wat door hem zeer gewaardeerd werd. Er volgde een geanimeerd gesprek, want de heer Prins is nog zeer goed bij de tijd en kent als oud raadslid, maar liefst 2 periodes van acht jaar, de klappen van de zweep in politiek Nunspeet.

Op de vraag van de burgemeester of hij zijn 'geheim' wilde delen hoe hij zo oud is geworden, antwoordde de heer Prins vol overtuiging: 'Zie het leven positief, blijf je eigen koers varen, blijf in beweging en blijf onder de mensen.' De heer Prins woont nog op zich zelf, gebruikt een mobieltje en een I-pad, rijdt nog zelf auto, wast, strijkt, doet boodschappen en kookt. Sommige dagen gebruikt hij een op-warm maaltijd, vers van slager Gelderblom. Op donderdag gaat hij samen met een van de kinderen naar de markt. Ze nemen een kopje koffie bij De Roskam en splitsen dan op voor hun boodschappen.

De versierde woning van de heer Prins - Foto: RTV Nunspeet

De familie Prins

De heer Prins werd in 1923 geboren in het plaatsje Nederland, vlakbij Blokzijl. Zoals hij gekscherend vertelt is hij dus eigenlijk een 'dubbel' Nederlander. Na zijn huwelijk met zijn vrouw Jenny verhuisde het echtpaar vanuit Dedemsvaart en Kampen in 1953 naar Nunspeet, waar hij de betrekking als directeur van de Coöperatieve Landbouwvereniging 'Veluweland' had aanvaard. Het echtpaar werd verblijd met vier kinderen: zoon Henk en dochters Marian, Betty en Ineke. Ondertussen is de familie uitgebreid met negen kleinkinderen, negen achterkleinkinderen en 'aanhang'. Helaas is zijn vrouw na 70-jaar huwelijk vier jaar geleden op 92-jarige leeftijd overleden. Deze prachtige en ook bijzondere dag werd met de hele familie, in de leeftijd van 4 tot en met 100 jaar vertelt de heer Prins trots, afgesloten met een gezellig etentje bij De Roskam.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Meer over

Deel dit artikel