RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Matthijs Westerbroek
15 maart 2023 9:54


Dertien nieuwe bomen geplant in kader van Plant a Tree actie
Foto: Dertien nieuwe bomen geplant in kader van Plant a Tree actie
De nieuw geplante boom bij de Franciscusschool. Foto: RTV Nunspeet

- In het kader van de actie Plant a Tree heeft Tafelronde 156 Nunspeet aan dertien scholen in gemeente Nunspeet een boom met informatiebord geschonken. De bomen zijn rond 15 maart, nationale boomfeestdag, geplant door leerlingen, juffen, meesters en de mannen van de Tafelronde.

De scholen hadden keuze uit drie verschillende soorten bomen: een veldesdoorn, haagbeuk of een winterlinde. De bomen werden geleverd met een installatiepakket en hadden al een hoogte van vier meter. Ook krijgen de scholen een informatiebord die bij de boom geplaatst kan worden. Op het bord staat uitgelegd wat de boom voor de omgeving doet. Bovendien krijgen de scholen educatiemateriaal om tijdens lessen te gebruiken.

Zwaar werk

Op de Jenaplanschool St. Franciscus was gekozen om een haagbeuk te planten. Een boom planten is makkelijker gezegd dan gedaan, dus moest er de nodige hulp aan te pas komen van de kleutergroepen. Zij hielpen eerst met het gat uitgraven waar de nieuwe boom moest komen, zodat de mannen van de Tafelronde de zware boom met kluit in het gat konden tillen. Vervolgens moest de aarde vermengd met voeding voor de boom ook weer terug in het gat worden geschept, een klus waar de kinderen voortvarend aan begonnen. Na een kleine tien minuten konden zij de aarde aanstampen en trots naar de mede door hen geplante boom kijken.

Leerlingen van de Franciscusschool graven het gat voor de nieuwe boom - Foto: RTV Nunspeet

Dertien bomen

Naast de Francicusschool werden er ook bomen geplant bij de Aventurijn, De Bron, Da Costa Nunspeet, Da Costa Elspeet, Dokter A. Verschoorschool, Eerste Veluwse Montessori School, Immanuel School, De Nuborgh College Veluvine, Ds. C. de Ridderschool, Ds. A. van Stuijvenbergschool, Petra School / Morgenster (IKC De Olijfboom). Wat betreft die laatste twee scholen was het planten van de boom iets ingewikkelder, aangezien de scholen op den duur zullen fuseren. Daarom is de boom voor deze scholen aangeboden in een kuip of pot, zodat de boom kan worden geplant wanneer de nieuwe locatie klaar is.

Boomfeestdag

De actie Plant a Tree vond plaats in het kader van de nationale boomfeestdag op 15 maart, wat betreft de Tafelronde een mooi moment om de actie in de praktijk te brengen. Voorzitter van de service commissie Niels de Bolster: ‘Vanuit Tafelronde Nunspeet willen wij ons inzetten voor een betere leefomgeving. Wij vertellen onze jeugd dan ook graag hoe belangrijk bomen zijn voor onze planeet.’

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Grave  Nunspeet Nieuws 

nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie