RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Matthijs Westerbroek
15 maart 2023 11:03


Ds. C. de Ridderschool strijdt tegen textielafval
Foto: Ds. C. de Ridderschool strijdt tegen textielafval
De De Ridderschool doet mee aan de textielrace. Foto: Eigen foto

- De Ds. C de Ridderschool uit Nunspeet doet mee aan de Textiel Race Noord-Veluwe. Voor de race leren tien scholen op de Noord-Veluwe alles over het belang van hergebruiken, repareren en recyclen van textiel en nemen zij het vervolgens tegen elkaar op om zoveel mogelijk kleding en oud textiel in te zamelen. De school die het meeste inzamelt wint een geheel verzorgde schoolreis.

De race vindt plaats van 20 maart tot en met 13 april. In die tijd halen leerlingen van de De Ridderschool zo veel mogelijk textiel op, ook bij mensen thuis. Mensen kunnen hun textiel, denk aan een kapotte trui, oude sokken, gordijnen of handdoeken, aanbieden via de site van de textielrace en dan wordt het textiel bij hen thuis opgehaald.

Participatie

In het kader van de textielrace is het voor mensen uit de buurt aantrekkelijk om hun textiel aan te bieden om opgehaald te worden. Naast het feit dat het juist scheiden en inleveren van textiel bijdraagt aan minder milieuschade, meer mogelijkheden tot hergebruik van textiel en het indirect terugdringen van slechte arbeidsomstandigheden, krijgen aanbieders van textiel als dank kortingscodes voor verschillende duurzame merken zoals zoals LABFRESH, Walra bed- en badtextiel, SKOT Fashion en Loop.a Life. Bovendien wordt met de inzameling van het textiel natuurlijk ook de scholieren geholpen die strijden voor de grote prijs: een compleet verzorgde schoolreis.

Textielrace

De tien scholen van de Noord-Veluwe die meedoen aan de textielrace zijn De Blerck, Bernhardschool, De Wegwijzer, Diermen school met de bijbel, De Bron, CBS Wezep, Het Octaaf, PCBS, Al-Islaah, Islamitische basisschool, Ds. C. de Ridderschool, CBS het Startblok en OBS De Arendshorst. Het initiatief komt van de gemeenten Nunspeet, Elburg, Harderwijk, Oldebroek, Ermelo en Putten. Zij werken hierbij samen met textielinzamelaar Climpex.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Elburg  Ermelo  Harderwijk  Nunspeet  Oldebroek  Putten Nieuws 

nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie