Lead image 1:
Lead image TXT 1: Presentatie van de fruitschalen. Foto: RTV Nunspeet
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Het proces van het maken van een fruitschaal. Foto: RTV Nunspeet
Lead image 3:
Lead image TXT 3: Proces van het maken van een fruitschalen. Foto: RTV Nunspeet
Ankeiler: Het was in eerste instantie de afspraak dat de jongeren die bij het COA geregistreerd staan tot 1 maart in hotel De Mallejan zouden verblijven, maar omdat de buurtbewoners aangaven weinig tot geen last te hebben van overlast is dit verlengd tot 1 oktober van dit jaar.

- Het was in eerste instantie de afspraak dat de jongeren die bij het COA geregistreerd staan tot 1 maart in hotel De Mallejan zouden verblijven, maar omdat de buurtbewoners aangaven weinig tot geen last te hebben van overlast is dit verlengd tot 1 oktober van dit jaar. Daar zijn de jongeren en het COA heel blij mee. Om de buurtbewoners te bedanken zijn de deuren van hotel De Mallejan vandaag geopend voor geïnteresseerden. Omwonenden kunnen in gesprek met de jongeren of met de organisatie.

Hetty is locatiemanager van het COA voor de alleenstaande minderjarige vluchtelingen en vertelt over de open dag. “We hebben hier 76 jongens zitten tussen de 14 en 17 jaar. Deze jongeren komen uit Syrië, Somalië, Eritrea, Irak, Iran, Afghanistan en Jemen.” Maroeska vult aan, “We hebben ook wat jongeren uit Noord-Afrika en Midden-Afrika.” Omdat de omwonenden voor de jongeren en het COA de rode loper hebben uitgelegd, leggen zij vandaag de rode loper voor hen uit. Buurtbewoners kunnen kennismaken met de jongeren, van alles eten en drinken en in gesprek gaan met mentoren en het COA.

Mensen verbinden en elkaar laten ontmoeten

“Het is vooral de bedoeling dat het een hele gezellige dag is vandaag, dat geïnteresseerden uit de omgeving de jongens kunnen ontmoeten en lekker kunnen genieten. Mensen kunnen een spelletje spelen, vragen stellen en Hetty en ik zijn er ook om eventuele vragen te beantwoorden.” Vertelt Maroeska aan RTV Nunspeet. De jongeren hebben zin in de open dag. Buiten zijn ze aan het voetballen en binnen wordt iedereen met een applaus ontvangen. In de keuken worden onder andere de fruitschalen gemaakt. Eén van de jongens heeft van zijn vader geleerd om deze fruitschalen te maken en laat vol trots aan RTV Nunspeet zien hoe dit werkt. Vandaag zijn er tolken aanwezig om mensen met de jongeren in gesprek te laten gaan.

Proces van het maken van een fruitschalen - Foto: RTV Nunspeet

Het COA is zich er bewust van dat er ook mensen zijn die het lastig vinden dat er jongeren in het hotel verblijven. Toch hopen ze dat ze vandaag in gesprek willen gaan met de jongeren. De jongeren en het COA hebben er in elk geval veel zin in.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Meer over

Deel dit artikel