RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Medi Holstege
18 maart 2023 22:41


Bridge Proeverij Nunspeet
Foto: Bridge Proeverij Nunspeet
Nunspeetse Bridge Proeverij. Foto: Pexels-Anna Shvets

- Volgende week vindt de eerste Bridge Proeverij Nunspeet plaats op vrijdag 24 maart van 19:00 tot 22:00 uur en zaterdag 25 maart van 10:00 tot 17:00 uur in de Veluvine in Nunspeet. Deze tweedaagse Bridge Proeverij is de ideale gelegenheid om op een ongedwongen manier te 'proeven' aan deze leuke en gezellige denksport en dus met name bedoeld voor iedereen die nog nooit heeft gebridged.

Medeorganisator Koos Dekker vertelt: 'De inschrijving verloopt voorspoedig, we hebben zelfs een aanmelding van een middelbare scholier! Aanmelden kan nog tot en met woensdag, dus mocht u geïnteresseerd zijn, meldt u aan! Onze docente neemt u op speelse wijze mee in de beginselen van het bridgespel en al snel zult u de eerste spelletjes spelen!' Aanmelden kan via e-mail: bridgeproeverij@gmail.com of telefonisch bij Koos: 06 5322 7624.

Bridgeproeverij Nunspeet - Foto: ontwerp Melon Design

Bridge voor iedereen

Bridge is een echte denksport, dat in clubverband maar ook thuis kan worden gespeeld. Het spel wordt gespeeld met – per tafel – vier personen (twee paren van twee personen). Terwijl bij andere kaartspellen veel variaties bestaan in de spelregels, zijn de spelregels van bridge wereldwijd dezelfde. Bridge vereist concentratie, logisch denken, geheugen en goede samenwerking tussen partners. De Nederlandse Bridge Bond (NBB) telt ruim 110.000 leden (heren, dames, senioren en jeugd) en is daarmee de op een na grootste bridgebond van de wereld en de 11de sportbond van Nederland. Er zijn meer dan 1000 clubs bij de bond aangesloten, maar er zijn ook veel gezelligheidsverenigingen, die zelfstandig bridge beoefenen. Het totaal aantal bridgespelers in Nederland is dus waarschijnlijk vele malen groter. Zoals in iedere grote sport zijn er internationale toernooien, zoals o.a. NK, EK en WK kampioenschappen en Nederland draait goed mee in de internationale top!

De Bridge Proeverij Nunspeet is een gezamenlijk initiatief van de vier Nunspeetse bridgeclubs: de op dinsdagavond spelende NBC (NBB aangesloten), de op donderdagavond spelende NRBC, de maandagmiddag spelende Mabri en de op woensdagmiddag spelende Wobri, in samenwerking met het Sport- en Preventieakkoord van de gemeente Nunspeet. Speelt u al bridge, maar wilt u eens kennismaken met een van de Nunspeetse bridgeclubs? Dan bent u altijd van harte welkom om een keer mee te komen bridgen. Wel graag van te voren aanmelden!

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best  Nunspeet Nieuws 

nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie