RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Matthijs Westerbroek
21 maart 2023 8:25


Vrouwenvereniging van Ahmadiyya Moslim Gemeenschap viert haar 100-jarig bestaan
Foto: Vrouwenvereniging van Ahmadiyya Moslim Gemeenschap viert haar 100-jarig bestaan
Het jubileum werd internationaal gevierd. Foto: Eigen foto

- De lokale vrouwenvereniging van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap Ladjna Ima’illah heeft haar 100-jarige bestaan gevierd. De vrouwen deden dit door een extra speciale vrouwendag te organiseren. Het programma van de dag stond in het teken van ontmoeting, gelijkheid en diversiteit.

De vrouwendag werd internationaal gevierd, aangezien de vrouwenvereniging op de hele wereld actief is. In Nunspeet waren de vrouwen welkom in de Bait-un-Noer moskee om elkaar te ontmoeten en onder het genot van een kopje koffie of thee bij te kletsen. Het programma begon daarna met een korte presentatie. Deze ging over Ladjna Ima’illah zelf: het ontstaan, haar motto en de activiteiten die georganiseerd worden werden toegelicht. Daarnaast werd stilgestaan bij de oprichting van de vereniging in 1922 en werden de bezigheden van de vrouwenvereniging in Nederland in kaart gebracht.

Er was genoeg lekkers - Foto: Eigen foto

Interactie

Het tweede deel van het programma bestond uit een interactief deel. Op een aantal tafels door de ruimte lagen briefjes met vragen die de vrouwen konden beantwoorden en zo met elkaar in gesprek konden gaan om hun levensverhalen, visie op de wereld of gewoon een grappig moment met elkaar te delen. Bovendien konden jongere vrouwen advies krijgen, werd het belang van vrijheid besproken en stonden de vrouwen stil bij hun sterke eigenschappen. Hierna volgde een diner en kon iedereen verschillende kraampjes bezoeken. Onder andere waren er kraampjes met sieraden, henna en kalligrafie aanwezig om de avond zowel gezellig als cultureel af te sluiten.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best  Nunspeet Nieuws 

nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie