RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Matthijs Westerbroek
28 maart 2023 8:03


Rolstoelpad Zandenbos tijdelijk afgesloten vanwege herstelwerkzaamheden
Foto: Rolstoelpad Zandenbos tijdelijk afgesloten vanwege herstelwerkzaamheden
Het rolstoelpad. Foto: Alex Plantinga

- Het rolstoelpad in het Zandenbos in Nunspeet wordt vanaf 28 maart tijdelijk doordeweeks afgesloten, meldt Staatsbosbeheer. Er worden werkzaamheden uitgevoerd om de kwaliteit van het geasfalteerde pad te verbeteren. De natuurorganisatie verwacht dat het werk eind april klaar is.

De werkzaamheden houden in dat slechte plekken in het asfalt verwijderd worden en vervolgens dichtgemaakt worden met klinkers. Staatsbosbeheer verwacht drie weken nodig te hebben voor de werkzaamheden. Tijdens de werkzaamheden zal het pad in de weekenden wel open zijn.

Kwaliteit

De kwaliteit van het rolstoelpad is de afgelopen jaren aanzienlijk achteruit gegaan, stelt Staatsbosbeheer. De oorzaak daarvan zijn boomwortels die doorgroeien, dikker worden en daardoor het asfalt omhoog drukken. Dit veroorzaakt scheuren in het asfalt, waardoor het pad steeds minder goed begaanbaar wordt. Bovendien werkt ook vorst de kwaliteit van het pad tegen. Doordat er water in de scheuren staat dat bevriest en uitzet worden de scheuren steeds groter. Door deze scheuren aan te pakken hoopt Staatsbosbeheer het rolstoelpad weer voor iedere gebruiker goed toegankelijk maken.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Nunspeet Nieuws 

nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie