RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Matthijs Westerbroek
4 april 2023 11:55


Noord-Veluwse gemeenten gaan samenwerken omtrent aangepast sporten
Foto: Noord-Veluwse gemeenten gaan samenwerken omtrent aangepast sporten
Ter illustratie. Foto: Pixabay

- Acht Noord-Veluwse gemeenten, Nunspeet, Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Heerde, Oldebroek en Putten, gaan een regiocoach en lokale buurtsportcoach inzetten om mensen met een beperking te ondersteunen en stimuleren om te sporten en bewegen. De samenwerking loopt onder de vlag van het landelijke online platform Uniek Sporten.

De lokale buurtsportcoach voor aangepast sporten en bewegen zal het sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking meer onder de aandacht brengen, het verder uitbreiden en ondersteunen. Dit gaan zij doen door mensen met een beperking van informatie te voorzien en vraag en aanbod beter op elkaar af te stemmen. Voor nieuwe initiatieven wordt zowel lokaal als regionaal verbinding met betrokken sport- en beweegaanbieders en (zorg)organisaties gezocht. RTV Nunspeet ging in gesprek met Gea, een van de eerste gebruikers van het aanbod in de gemeente Nunspeet, en Martijn Termaat, aanspreekpunt aangepast sporten in Nunspeet.

Regioniveau

Op regionaal niveau wordt een coach aangepast sporten ingezet die de lokale buurtsportcoaches in de verschillende gemeenten ondersteunt. Monique Zuijdwijk neemt deze rol op zich. Zij ziet het voor zich dat aangepast sporten een hele normale zaak wordt: β€˜De meeste gemeenten hebben al een redelijk goed zicht op wat de sport- en beweegbehoefte is van inwoners met een beperking. Van belang is om dit samen met alle betrokken partijen uit te laten groeien tot een zo compleet mogelijk sport- en beweegaanbod. We willen ervoor zorgen dat het binnen drie jaar voor mensen met een beperking binnen de regio Noord-Veluwe mogelijk is om te sporten en te bewegen als ieder ander.’

πŸ’¬ Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Elburg  Ermelo  Harderwijk  Hattem  Heerde  Nunspeet  Oldebroek  Putten Nieuws 

nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie