RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Marco Loef, Omroep Gelderland
25 april 2023 11:50


Restaurant verliest Michelinster: 'Doet pijn, maar plezier staat voorop'
Foto: Restaurant verliest Michelinster: 'Doet pijn, maar plezier staat voorop'
Het Roode Koper is dit jaar een ster kwijt. Foto: Google Maps

- Zeven jaar had restaurant Het Roode Koper in Leuvenum, bij Ermelo, een Michelinster. Maar maandag kwam daar in elk geval voorlopig een eind aan. De bandenproducent haalde de ster weg. "Dat doet pijn", geeft eigenaar Jon Ivar Sorensen dinsdag toe.

"Onze motivatie is om op sterrenniveau te koken voor onze gasten, het allermooiste. Dat geeft motivatie en energie", benadrukt Sorensen.

'Respect, ook als je verliest'

Over het verlies van de ster: "We hebben er een kort gesprek over gehad met Michelin. Dat gaan we intern goed beoordelen. Het is een sport gejureerd door bekwame inspecteurs. Veel respect voor Michelin, ook als je verliest."

"In de coronaperiode zijn we ons gaan focussen op het hotelproduct. We hebben 32 kamers, dat betekent 64 gasten en dan zit je vol in het restaurant. Dat is een ander gevoel dan bellen, reserveren en een tafel krijgen. Dat is de restaurantfocus. Dat hebben we pas sinds dit voorjaar weer. Maar dat het ons nu een ster kost, dat valt zwaar", aldus Sorensen.

'Lat ligt hoger'

"We zijn zeven dagen per week open. 's Ochtends, 's middags en 's avonds. De lat ligt dus veel hoger dan voor een gemiddeld restaurant, als je 4, 5 dagen per week open bent en misschien alleen voor het diner."

"We hadden een prachtige gang omhoog gezet. Nu pakken we door door met een nieuw culinair team onder leiding van dezelfde chef (Dennis van den Beld, red.). We koken op een heel hoog niveau. In de Lekker-gids staan we op plek 49, terwijl er in Nederland 125 sterrenrestaurants zijn. En Gault&Millau gaf ons onlangs een halve ster extra. We willen er vol voor gaan en ik heb er alle vertrouwen in."

De eigenaar is optimistisch. "We gaan het zeker redden. Het gaat niet zozeer om de Michelinster, maar het plezier in het werk moet resulteren in die ster", vindt Sorensen.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Ermelo Sport 

energie sport ermelo voorpagina werk vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie