RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door George Borghouts, Omroep Gelderland
2 mei 2023 6:20


Boswachter Arlette heeft lippenstift en boodschap: 'Wolf is schijterd'
Foto: Boswachter Arlette heeft lippenstift en boodschap: 'Wolf is schijterd'
Arlette Klok. Foto: Omroep Gelderland

- Arlette Klok is bekend als 'de Boswachter met de lippenstift'. Ze geeft lezingen en workshops en is wilde dierenspecialist, met de wolf als haar specialiteit.

Hoe komt ze aan die bijnaam? "Mensen vroegen vroeger naar de boswachter met lippenstift, nadat ze eerder een lezing of een natuurwandeling hadden meegemaakt", vertelt Arlette. "Zo is die naam ontstaan. En het is nu een naam die ze onthouden."

Geen angst

Arlette is voor geen kleintje vervaard. Zo heeft ze ooit met een wolf in een kooi gezeten. "Het is gewoon een schijterd", zegt ze daarover. Maar niet alleen ter land staat ze haar mannetje. In de Millingerwaard is ze bij het onderwaterduiken ooit gebeten door een snoek. Ook andere roofvissen vreest ze niet. "Onder bepaalde omstandigheden en met goede begeleiding zou ik bij een haai durven zwemmen."

Arlette weet veel van de grote wilde dieren. Vooral van de wolf. "De wolf is hier en belangrijk voor ons als mens", stelt ze. "De biodiversiteit is uit balans. Ik vergelijk het met een piramide. De natuur bestaat uit bouwstenen. Wanneer er steeds meer bouwstenen weg vallen, dan krijg je problemen, zoals droogte en overstromingen. De wolf is één van die bouwstenen en kan helpen aan het herstel van de natuur. Met meer biodiversiteit. Herstel is nodig, anders krijgen we rampzalige gevolgen. Bovendien wint de natuur het altijd van de mens."

Heeft de mens er dan nog wel iets te zoeken volgens de boswachter? Arlette heeft er geen problemen mee dat mensen recreëren in de natuur. "In de natuur zijn is gezellig. Ik vind het fijn om mensen te verwonderen. Ik probeer in Jip en Janneketaal iets over de natuur te vertellen en over te brengen. Er is veel kennis, maar die wordt niet genoeg overgedragen."

Bekijk hier meer over de Boswachter met de lippenstift en haar ontmoeting met de wolf.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best Nieuws 

uddel voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
  • Stationsomgeving
advertentie