RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Noah Quist
6 mei 2023 10:54


Lentetocht georganiseerd door Gemeentebelang voor het eerst vanuit Vierhouten begonnen
Foto: Lentetocht georganiseerd door Gemeentebelang voor het eerst vanuit Vierhouten begonnen
De inschrijftafel. Foto: RTV Nunspeet

- De jaarlijkse Lentetocht die door Gemeentebelang georganiseerd wordt is dit jaar voor het eerst vanuit Dorpshuis Horsterhoek vertrokken. Amateur wandelaars kiezen voor de vijftien kilometer die ze in en om Vierhouten brengt en de gedreven wandelaars hebben de dertig kilometer kunnen trotseren. Inschrijven kon tot 10:00 uur en daarna kon op eigen initiatief gewandeld worden. Onderweg komen wandelaars één keer langs het Dorpshuis waar gelegenheid is om koffie of thee te drinken.

Marc Konings, fractievoorzitter van Gemeentebelang, vertelt dat de wandeling op een andere locatie start, "We startte vroeger op de Stakenberg de Heidenloop en bij Vennendal de Lentetocht en we hebben inmiddels alles verplaatst naar het Dorpshuis hier." Hij vervolgt, "Het heeft met het kostenplaatje te maken. We kunnen het hier beter managen dan op de andere locaties omdat het daar gewoon te druk werd. Hier kunnen mensen ook beter parkeren." Ans Pluim, raadslid van Gemeentebelang, vult aan, "Het heeft ook te maken met het afsluiten van de stationsomgeving. We hadden de Lentetocht vanaf Vennendal en daar in nu een beetje verkeerschaos en daardoor is het lastig om je wegen goed te bewandelen." Als er weer de mogelijkheid is dan is het streven om de Lentetocht weer vanaf Vennendal te organiseren.

De routes om te wandelen

Elk jaar worden andere routes gerealiseerd voor de Lentetocht. Nu was de uitdaging groter omdat er vanaf een andere locatie gestart wordt. Ans Pluim legt uit hoe dit ging, "Sowieso proberen we elk jaar een andere route uit te zetten, dus we hebben nu de 15 kilometer helemaal langs Vierhouten. Het is gewoon een prachtige route. Als we vanuit Nunspeet beginnen kom je tocht langs Hulshorst, maar ook langs Vierhouten want het blijkt wel dat het hier gewoon heel mooi wandelen is."

Wandelaar Hannah stuurde de volgende foto op.

Een deel van de wandelroute door Vierhouten - Foto: RTV Nunspeet

Inschrijvingen

"We hadden zo’n 90 voorinschrijvingen en we zitten nu rond de 150 mensen die aan het wandelen zijn", vertelt Marc. Hij legt ook uit dat het wat minder is dan vorig jaar en hoe dat komt. "Het heeft er mee te maken dat we geen lid meer zijn van de Wandelbond en mensen moeten daar even aan wennen." Het weer zit erg mee voor het wandelen en dat was nog even spannend, "Ja, na gisteren was het echt spannend of het weer mooi zou worden. Het uitzetten van de route was ook echt geen pretje", aldus Konings. Voor de wandelaars is er nog één verzoek vanuit Gemeentebelang. "Laat alsjeblieft de pijlen en linten staan. Het schijnt iets te zijn wat mensen graag meenemen."

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Nunspeet Nieuws 

vierhouten voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie