RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Medi Holstege
15 mei 2023 8:30


Rotary Oldebroek-Elburg organiseert districtsdag in Veluvine Nunspeet
Foto: Rotary Oldebroek-Elburg organiseert districtsdag in Veluvine Nunspeet
Sprekers Machiel van Dooren, Esther Vergeer en Jurjen van Houwelingen. Foto: RTV Nunspeet

- Ieder jaar wordt er per district een Rotary themadag georganiseerd. Dit jaar besloot de thuisclub van district Gouverneur Wim Gerards de handschoen op te pakken: Rotary Club Oldebroek-Elburg. Het thema van deze Discon 2023 was 'Each One, Bring One, Iedereen Doet Mee' en daarvoor waren zeer interessante sprekers uitgenodigd: de spreker/kunstenaar Jurjen van Houwelingen, Machiel van Dooren co-founder van de Made Blue Foundation en Esther Vergeer o.a. winnares US Open, Dutch Open en Swiss Open als rolstoeltennisster.

Jurjen vertelde zijn levensverhaal en zijn NAH. (niet aangeboren hersenletsel) Na zijn studie commerciële economie leidde hij een succesvol leven. Van de ene op de andere dag veranderde zijn leven door een herseninfarct. Hij werd bijna blind (ziet nog 5 graden) en zijn korte termijngeheugen is danig aangetast. Hij verloor de zin in het leven en hervond langzaam zijn identiteit door zich te focussen op wat er nog wél is en nog wél kan en vond zijn passie in de kunst. Daarna was het woord aan Machiel van Dooren. Hij vertelde over de Made Blue Foundation, dat zich inzet om het gebruik van water bij m.n. het bedrijfsleven te verminderen en te zorgen dat het op andere delen van de wereld terecht komt. Daar waar het verzamelen van water, dat vaak nog vervuild is ook, een dagtaak of helemaal niet voorhanden is. Esther Vergeer, misschien wel de bekendste minder valide sportster van Nederland, sloot de rij. Ook zij vertelde haar levensverhaal, over hoe zij als zevenjarige na een operatie n.a.v. een hersenbloeding een dwarslaesie opliep en in een rolstoel belandde. Zij vond haar levensdoel in de sport, eerst in rolstoelbasketbal en later in rolstoeltennis. In 2013 stopte zij met tennis en sinds 2018 fungeert zij als Chef de Mission van het Nederlandse team bij de Paralympische Spelen. Veder is Esther actief voor haar Esther Vergeer Foundation, die zorgt dat kinderen met een lichamelijke beperking en/of chronische aandoening door sport de kracht van zelfvertrouwen ontdekken. Kortom alle drie mooie inspirerende verhalen, die je weer even met twee voeten op de grond zetten.

Veel belangstelling bij de Rotary Nunspeet 4Woods - Foto: RTV Nunspeet

Rotary Nunspeet 4Woods bracht laaggeletterdheid onder de aandacht en de acties die zij daarvoor opgezet hebben. Zo hebben zij o.a. een wandelboekje uitgebracht met vier mooie wandelroutes vanuit Vierhouten. De opbrengst komt ten goede aan hun taalproject.

Gouverneur Wim Gerards met Ronald Cleijsen - Foto: RTV Nunspeet

Afsluiting

Tot slot kon men genieten van het optreden van het Gelders Fanfare Orkest onder leiding van dirigent Erik van de Kolk. Echter alvorens het orkest met haar optreden kon beginnen, werd initiatiefnemer van deze dag en lid van Rotary Oldebroek-Elburg, de heer Ronald Cleijsen, naar voren geroepen en werd hem de "Paul Harris Fellow" onderscheiding opgespeld. Vervolgens stelde Bart Voortman het orkest voor. Naast het slagwerk bestaat dat uit een heel assortiment van blazers: trompet, trombone, tuba, bugel, hoorn en diverse saxofoons. Ook werd o.a. Gouverneur Wim Gerards uitgenodigd het dirigeerstokje, de baton, over te nemen. Dit zorgde ondanks dat de heren het voortreffelijk deden, ook voor hilarische momenten.

Het Boomwhackersorkest o.l.v. Jenny van Ark - Foto: RTV Nunspeet

Onder leiding van Jenny van Ark verzorgden de deelnemers zelf de afsluiting door samen op te treden met het Gelders Fanfare Orkest, waarbij de deelnemers in drie groepen de maat meesloegen met de moderne felgekleurde percussie Boomwhackers. Een mooie sfeervolle en actieve afsluiting van deze inspirerende dag!

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best  Elburg  Hoorn  Nunspeet  Oldebroek Nieuws 

nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie