Lead image 1:
Lead image TXT 1: Zaklopen tijdens de gezellige spelletjesmiddag. Foto: Rianne Weij | RTV Nunspeet
Ankeiler: Stichting Present Nunspeet heeft samen met Samenwerkingsgemeente De Brug Nunspeet een Oud Hollandse spelletjes middag georganiseerd voor de jongeren van de Mallejan.

- Stichting Present Nunspeet heeft samen met Samenwerkingsgemeente De Brug Nunspeet een Oud Hollandse spelletjes middag georganiseerd voor de jongeren van de Mallejan. Spelletjes als spijkerpoepen, zaklopen en touwtrekken kwamen aan bod en veel jongeren hebben enthousiast meegespeeld met de spelletjes. De spellen werden samen met de gemeenteleden gespeeld op het voetbalveld naast de Mallejan. Rianne Weij is coördinator bij Stichting Present en vindt het een mooi initiatief.

In de Mallejan verblijven jongeren tussen de 14 en 17 jaar en 9 maanden die gevlucht zijn uit hun geboorteland omdat daar oorlog is. De regio zet in op het betrekken van die jongeren bij sport, spel en de mensen hier. Stichting Present vindt dit ook belangrijk en vindt het daarom fijn dat er initiatiefnemers zijn als De Brug die inzetten op spelletjesdagen met deze jongeren. Om de jongeren wat te leren over de cultuur van Nederland spelen ze Oud Hollandse spelletjes die al jaren gespeeld worden door jong en oud.

Rianne Weij vertelt over de jongens en waarom het zo belangrijk is dat ze deze evenementen meemaken. "De jongens hebben veel vrije tijd en het is goed dat ze wat aangeboden krijgen voor plezier. Zo mengen ze zich ook met de mensen uit de buurt." Dit soort activiteiten worden vaak door De Burg georganiseerd maar ook kerkelijke gemeentes en scholen staan er voor open. "Iedere donderdagavond spelen vrijwilligers van De Brug spelletjes met de jongeren en elke vrijdagmiddag komt er een vrijwilliger die met ze schildert."

Wat de jongeren heel leuk vinden is voetballen, dat doen ze ook bij de Mallejan zelf en tijdens de spelletjes dag was het touwtrekken de favoriet. Aanstaande maandag starten 50 jongeren met de Avondvierdaagse. Door hier aan mee te doen hoopt Stichting Present dat de jongeren ook aansluiting vinden bij andere jongeren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Meer over

Deel dit artikel