RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Daniëlle Meloen
23 mei 2023 10:25


Discotheek the Break ‘t Harde sluit definitief de deuren
Foto: Discotheek the Break ‘t Harde sluit definitief de deuren
Discotheek The Break. Foto: RTV Nunspeet

- Discotheek The New Break in 't Harde sluit definitief de deuren. De broers Sebastiaan en Jan Bosch hebben de discotheek verkocht aan het ministerie van Defensie. Hiermee komt er een einde aan een tijdperk, traditionele discotheken op de Veluwe zijn er straks niet meer.

Het pand en de grond is gekocht door het Ministerie van Defensie. Wat Defensie precies gaat doen op deze locatie is nog onduidelijk, maar er wordt gesproken over de sloop van het pand en de komst van een inrit.

The Break was in de jaren 70 en 80 al voor heel veel mensen uit de omgeving van 't Harde een belangrijke plek waar veel vriendschappen, maar ook liefdes zijn ontstaan. Ruim twintig jaar hebben de broers de discotheek in 't Harde gerund.

Zware tijd

Discotheken hadden het al zwaarder door de komst van het grote aantal festivals en dance-events, de verhoging van de alcoholleeftijd en het rookverbod. Tijdens corona moest de discotheek dicht vanwege alle regels, daarna zijn ze niet meer open gegaan. Het lag toen al twee jaar helemaal stil en het opnieuw opstarten zagen de heren niet meer zitten.

Met het sluiten van de discotheken gaat ook een stuk cultuur verloren. Discotheek The Break had echt een regiofunctie, iedereen kwam er altijd samen uit omliggende dorpen, er werd gekletst, gedronken, gedanst en gesjanst. Er zullen veel mensen zijn in de omgeving die mooie herinneringen hebben aan de lange nachten in The Break.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

 Nieuws 

cultuur corona defensie voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
  • Stationsomgeving
advertentie