RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Daniëlle Meloen
24 mei 2023 7:39


Avontuurlijke boomhut geopend dankzij vriendinnen Kaya en Annabel uit Harderwijk
Foto: Avontuurlijke boomhut geopend dankzij vriendinnen Kaya en Annabel uit Harderwijk
Wethouder Martijn Pijnenburg en Annabel bij de boomhut. Foto: RTV Nunspeet

- Het Stadsidee daagt inwoners van Harderwijk uit ideeën aan te dragen om de openbare ruimte beter, gezelliger en mooier te maken. Het is een initiatief van de gemeente Harderwijk bedoeld om inwoners de mogelijkheid te geven bij te dragen aan de inrichting van hun directe leefomgeving. Inwoners van de gemeente Harderwijk konden hun stem uitbrengen op de verschillende ideeën, allemaal bedoeld om buurt, wijk of stad mooier of leefbaarder te maken.

In 2022 konden ze van het beschikbare budget van €45.000 zelfs 2 ideeën realiseren. Eén daarvan is het idee van Annabel en Kaya, een avontuurlijke boomhut in het Vondelpark in Harderwijk die ervoor moet zorgen dat meer kinderen buiten gaan spelen. De initiatiefneemsters mochten samen met de gemeente aan de slag om hun idee te realiseren. ‘We zijn op bezoek geweest in het gemeentehuis en we hebben zelf de boomhut uit mogen zoeken’, vertelt Annabel. Ze vond het erg leuk om het idee in te brengen en dat ze zo actief betrokken was bij de realisatie ervan. Ze helpt zelfs initiatiefnemers van dit jaar met tips en aanwijzingen waar ze aan moeten denk en hoe ze stemmen kunnen werven.

De nieuwe boomhut in het Vondelpark Harderwijk - Foto: RTV Nunspeet

Officiële opening

Samen met wethouder Martijn Pijnenburg opent ze de boomhut door samen van de glijbaan te gaan. Haar vriendin Kaya kon er helaas niet bijzijn. Zij is het afgelopen jaar verhuisd naar Friesland, maar de foto van haar en de wethouder wordt gelijk doorgestuurd. ‘Annabel en Kaya kunnen trots zijn op wat ze bereikt hebben, het is een hele mooie boomhut geworden’, aldus wethouder Martijn Pijnenburg.

Er waren helaas al wel met stift wat leuzen in de boomhut geschreven vertelt Annabel. De wethouder vertelt dat je hierover een melding kan maken in de BeterBuiten app. Dan kun je snel een melding maken bij de gemeente zodat zij in actie kunnen komen.

Het andere winnende idee van 2022 is het aanleggen van een Disc Golf (Frisbee Golf) baan, begin juni beginnen ze met de bouw hiervan in het Crescent Park in Harderwijk.

Stadsidee 2023

De ideeën voor het Stadsidee van 2023 zijn inmiddels allemaal ingediend en daar kan nog tot en met 31 mei op gestemd worden door alle inwoners van Harderwijk.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Harderwijk  Nunspeet Nieuws 

harderwijk voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
  • Stationsomgeving
advertentie