Lead image 1:
Lead image TXT 1: Vrijwilligers Rotary Nunspeet met bewoners de Bunterhoek. Foto: Eigen foto
Ankeiler: Afgelopen vrijdag 19 mei vond onder fraaie weersomstandigheden en met heel veel bezoekers Eibertjesdag 2023 plaats.

- Afgelopen vrijdag 19 mei vond onder fraaie weersomstandigheden en met heel veel bezoekers Eibertjesdag 2023 plaats. Eibertjesdag is van oorsprong een lokaal/regionaal bekend evenement, maar inmiddels uitgegroeid tot een nationale attractie, traditioneel op de vrijdag na Hemelvaartsdag.

Eibertjesdag is altijd bomvol activiteiten met kleurrijke klederdrachten, oude ambachten en een bruisende braderie Dit zorgt al jarenlang voor een waar feest in Nunspeet. Zo start Eibertjesdag traditiegetrouw met een bonte optocht van nationale klederdrachten.

Vrijwilligers Rotary Nunspeet met bewoners de Bunterhoek - Foto: Eigen foto

In actie voor de Bunterhoek

De bewoners van de Bunterhoek genieten graag van de optocht en om het voor iedereen mogelijk te maken om langs de Laan de optocht te bekijken, doet De Bunterhoek een beroep op vele vrijwilligers. Vaak zijn dat familieleden en vaste vrijwilligers van De Bunterhoek. Maar dit jaar was de belangstelling zo groot, dat er ook een beroep werd gedaan op vrijwilligers van de Rotaryclub Nunspeet. Rotarians zijn graag bereid om een steentje bij te dragen aan de gemeenschap waarin ze leven, dus gaf een afvaardiging van Rotaryclub Nunspeet met alle plezier gehoor aan de oproep.

"Contact met mensen, een klein wandelingetje maken en samen genieten van een Nunspeetse traditie met als afsluiting gezamenlijke koffie, een taartje en een gesprekje. Ook daarvoor ben je Rotary lid". Aldus een van de vrijwilligers.

Er is nu al afgesproken dat De Bunterhoek volgend jaar, bij de dertigste editie van Eibertjesdag, opnieuw een beroep mag doen op Rotaryclub Nunspeet!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Meer over

Deel dit artikel