RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
24 mei 2023 10:31


Handtekeningen gezet voor sociale koopwoningen Kijktuinen
Foto: Handtekeningen gezet voor sociale koopwoningen Kijktuinen
Wethouder Jaap Groothuis en de heer Jaap van Es van Klompenburg Bouw BV . Foto: Eigen foto

- Met het zetten van een handtekening hebben wethouder Jaap Groothuis en de heer Jaap van Es van Klompenburg Bouw BV de koop bekrachtigd van de grondverkoop voor de bouw van 22 sociale koopwoningen in plan de Kijktuinen in Nunspeet.

Het gebied van de voormalige Kijktuinen wordt ontwikkeld tot een aantrekkelijk woongebied met veel betaalbare woningen en een zonnepanelenveld dat de komende 25 jaar onder anderen Sportcentrum De Wiltsangh en het gemeentehuis duurzaam van energie moet voorzien.
Eind vorig jaar hebben 6 bouwbedrijven ingeschreven op dit project. De gemeente heeft deze inschrijvingen beoordeeld op o.a. de stedenbouwkundige inpassing in de Kijktuinen, de toegankelijkheid van de woningen voor mensen met een lokale binding, de geschiktheid van de woningen voor starters, de natuurinclusiviteit, de kwaliteitsborging en daarnaast ook de koopsom. Het Nunspeetse bouwbedrijf Klompenburg heeft als op basis van al deze onderdelen de hoogste score behaald.

Impressie van de plannen de Kijktuinen - Foto: eigen foto

Binnenkort meer informatie

Vanaf begin juni is nadere informatie over dit project te vinden op www.dewildkansel-nunspeet.nl. Geïnteresseerden voor een woning kunnen zich dan ook via deze website melden.
Wethouder Groothuis is blij met deze stap: "De vraag naar een huis is nog altijd groter dan het huidige aanbod. Met deze stap komt voor een grote groep woningzoekenden een eigen huis weer een stap dichterbij".
In plan de Kijktuinen worden binnenkort ook 23 sociale huurwoningen opgeleverd. Verder zullen er nog 22 middenhuurwoningen, 7 Laag-Ampèrewoningen en 10 CPO-woningen (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) worden gebouwd.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Nunspeet Nieuws 

nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
  • Stationsomgeving
advertentie