Ankeiler: De Elburgse gemeenteraad wil dat burgemeester Jan Nathan Rozendaal start met een tweede ambtstermijn.

- De Elburgse gemeenteraad wil dat burgemeester Jan Nathan Rozendaal start met een tweede ambtstermijn. De aanbeveling voor de herbenoeming van Rozendaal wordt, via de commissaris van de Koning, gedaan bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Burgemeester Rozendaal kijkt uit naar een tweede termijn als burgemeester van Elburg: ‘Ik voel me vereerd met het vertrouwen dat is uitgesproken door de gemeenteraad. Ik wil alle betrokkenen bedanken voor hun inzet bij dit proces. De komende jaren blijf ik mij met energie en inspiratie inzetten als uw burgemeester.’ Rozendaal is burgemeester van Elburg sinds 13 oktober 2017. Een termijn bestaat uit zes jaar, dus moest er dit jaar worden nagedacht over een mogelijke herbenoeming. Ook een tweede termijn bestaat uit zes jaar.

Taken

Als burgemeester zal hij de komende jaren zijn verschillende taken blijven vervullen. Hij legt uit: ‘Zo ben ik voorzitter van de gemeenteraad en van het college van burgemeester en wethouders. Daarnaast heb ik burgemeesterstaken, zoals de openbare orde en veiligheid, handhaving en bestuurlijke samenwerking. Als burgervader zoek ik hen op die in moeilijke tijden mijn steun kunnen gebruiken. Of ik breng bij jubilea mijn hartelijke felicitatie. In regionale samenwerkingsverbanden maak ik mij sterk voor de belangen van onze regio in het bijzonder van Elburg. Ik kijk uit naar een mooie nieuwe periode als uw burgemeester.’

Om de aanbeveling te vieren, mocht de burgemeester samen met zijn vrouw Esther Rozendaal - van Belle vele felicitaties en een bos bloemen in ontvangst nemen. Daarnaast kreeg hij een beeld, gemaakt door kunstenaar Ariënne Schakelaar-Klein.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Deel dit artikel