RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Matthijs Westerbroek
25 mei 2023 14:37


Rijbewijs aanvragen wordt duurder
Foto: Rijbewijs aanvragen wordt duurder
Ter illustratie. Foto: Pixabay

- Met ingang van 1 juli van dit jaar wordt het aanvragen van een rijbewijs in gemeente Nunspeet € 3,50 duurder. Een aanvraag voor een rijbewijs zal € 48,15 euro gaan kosten. Reden voor de verhoging is dat het rijbewijs geschikt is gemaakt als authenticatiemiddel om online bij overheidsorganisaties en diensten met een publieke taak in te loggen.

Het RDW heeft in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijsrelaties en in samenwerking met Logius/DigiD en de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens het rijbewijs geschikt gemaakt als authenticatiemiddel. De kosten van deze nieuwe functionaliteit worden gefinancierd vanuit een verhoging van de afdracht van de gemeente aan de RDW. Deze verhoging is € 3,50.

Leges

Meer specifiek zijn het de zogenaamde rijksleges die omhoog gaan, van € 9,70 naar € 13,20. Rijksleges worden door het rijk geheven om de kosten voor het behandelen van aanvragen, zoals een paspoort, rijbewijs of bepaalde vergunningen, te bekostigen. De gemeentelijke leges voor het rijbewijs blijven hetzelfde. Het niet doorvoeren van de verhoging zou daarom ten laste komen van de gemeente. De financiële impact tussen 1 juli en 31 december van dit jaar voor de gemeente Nunspeet zou € 4100,- bedragen. Daarom is er besloten om per 1 juli het tarief met € 3,50 te verhogen. Het spoedtarief, dat in zijn geheel uit rijksleges bestaat, wordt niet gewijzigd en blijft € 34,10.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best  Nunspeet Nieuws 

nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie