RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Daniëlle Meloen
2 juni 2023 13:07


Museum Sjoel Elburg viert 15-jarig bestaan met drie dagen lang open huis
Foto: Museum Sjoel Elburg viert 15-jarig bestaan met drie dagen lang open huis
Sjoel Elburg. Foto: Eigen foto

- Museum Sjoel Elburg bestaat vijftien jaar en pakt uit met drie dagen lang open huis op dinsdag, woensdag en donderdag 6 tot en met 8 juni. Het museum in Elburg is een verhalenmuseum over het (on)gewone dagelijks leven van joodse families die vanaf 1700 in Elburg hebben gewoond.

Tijdens het open huis maken ze graag een praatje met inwoners van Elburg en met andere bezoekers onder het genot van koffie of thee. Op deze dagen krijgen alle bezoekers de gelegenheid om het museum te bezichtigen: zowel de permanente expositie als de exclusieve tentoonstelling ‘De ondergang van Abraham Reiss’ van Jeroen Krabbé. U kunt tijdens deze open dagen het museum gratis bezoeken.

Officieel moment

Op dinsdag 6 juni om 14.00 uur is er een officieel moment waarop de Jubileumsjofar wordt gepresenteerd en uitgereikt door Han Schenau, voorzitter van de Stichting Vrienden van Museum Sjoel Elburg. Hiervoor zijn de colleges van B en W van de gemeenten Elburg, Oldebroek en Nunspeet uitgenodigd in een gezamenlijke invitatie van de St. Vrienden van MSE en het bestuur van MSE. Om 14:00 uur heet de voorzitter vanMuseum Sjoel Elburg iedereen welkom waarna een rondleiding in het museum volgt. Om 15:15 uur vindt er een een korte stadswandeling plaats, voerend langs de Joodse begraafplaats en een van de Joodse huizen, waar mevrouw Bep de Waard-Ruys een korte inleiding houdt over het fenomeen onderduik in de gemeenten Oldebroek en Elburg.

Ook willen ze graag in gesprek komen met Elburgers of inwoners van de omringende plaatsen over wie zij zijn en wat zij doen. Misschien voelt u er wel voor om uw talenten als vrijwilliger in te zetten in het museum of wilt u zich aansluiten bij de Stichting Vrienden van Museum Sjoel Elburg.

Interieur Sjoel Elburg - Foto: Eigen foto

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best  Elburg  Huizen  Nunspeet  Oldebroek Nieuws 

elburg voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie