RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Daniëlle Meloen
7 juni 2023 10:28


Voor Monique naar de piek tijdens de Tour du ALS
Foto: Voor Monique naar de piek tijdens de Tour du ALS
De Hasepino, de speciale ligfiets van Monique . Foto: TourdeALS.nl

- Donderdag 8 juni start 11e editie van de Tour du ALS en beklimmen honderden mensen al fietsend, rennend of wandelend de Mont Ventoux in Frankrijk. Zo vertrekken ook Monique en haar man Maurice richting de top van de berg. Voor Monique is dat inmiddels voor de derde keer. Voorgaande jaren deed ze dit lopend, nu gaat ze met een speciale fiets de berg op.

De Nunspeetse Monique (36) heeft ALS en wil graag zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek, ook daarom doet ze dit jaar weer mee aan de Tour de ALS. Helaas kan ze de berg dit jaar zelf niet meer oplopen, dit jaar zit ze in een Hasepino, een speciale ligfiets. Met de hulp van haar man Maurice en 12 duwers willen ze de top bereiken. Ze zijn daar dus niet alleen maar zijn met een hele bus vol vertrokken richting Zuid-Frankrijk. Monique en Maurice worden zelfs door 2 teams ondersteund; team Bieze Food Group en Zeevat Hypotheken & Verzekeringen.

Anique fietst in beide teams mee en vertelde vandaag op Radio Nunspeet; ‘er wordt goed voor ons gezorgd door de sponsors, we hadden zelfs maaltijden voor onderweg in de bus. Iedereen is fris en heeft er zin in. We hebben zelfs een fysiotherapeut bij ons , we hadden nog een plekje over voor hem in de bus. Iedereen is nu nog blessurevrij, we hopen dat zo te houden.' De teams hebben in Nederland veel getraind maar vandaag gaan ze op de berg zelf trainen. ‘Vooral oefenen met de duwers en het wisselen van de duwers kunnen we mooi oefenen op de berg vandaag’ meld Anique.

De teams hebben veel getraind - Foto: Bron TourdeALS.nl

Ze starten donderdagochtend rond 10:30 uur en verwachten dat ze er ongeveer 3 uur over doen. Beide teams hebben gezamenlijk al meer dan €120.000 opgehaald, deze opbrengst komt ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS. Ook dragen ze bij aan het verbeteren van de kwaliteit van zorg en leven van de patiënten en hun naasten. De strijd gaat door tot ze een oplossing hebben gevonden. Wilt u Monique nog een steuntje in de rug geven, doneren kan nog!

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Nunspeet Sport 

sport zorg nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie