Lead image 1:
Lead image TXT 1: Gezelligheid bij de pubquiz. Foto: RTV Nunspeet
Ankeiler: True Colors Nunspeet heeft Pride Nunspeet 2023 officieel gestart. De pride-maand werd ingeluid met een feestelijke pubquiz.

- True Colors Nunspeet heeft Pride Nunspeet 2023 officieel gestart. De pride-maand werd ingeluid met een feestelijke pubquiz. De hele maand juni zullen er nog meerdere activiteiten worden georganiseerd die gericht zijn op acceptatie en inclusiviteit.

Voorafgaand aan de pubquiz met het thema ‘transgender’, leidde Gerrit van de Poll van True Colors Nunspeet Pride Nunspeet in: ‘We hoeven bij Pride Nunspeet niet direct te denken aan de Amsterdam Gay Pride, we houden rekening met de gemeente waarin we actief zijn. Het belangrijkste is dat de activiteiten deze maand in het licht staan van jezelf kunnen en mogen zijn met respect voor elkaar. Dat is uiteindelijk van levensbelang.’

Respect

De voorzitter van het COC Zwolle, Heleen Rompelman, opende de pride-maand vervolgens officieel: ‘Om ook het prachtige Nunspeet een fijne plaats voor de LHBTIQA+ gemeenschap te laten zijn, steken wij juist deze maand onze hand uit en gaan we het gesprek aan.’ Ze benadrukte bovendien dat door luisteren naar de inwoners van de gemeente en vervolgens respectvol handelen ook in Nunspeet een mooie Pride georganiseerd kan worden. ‘Pride in Nunspeet? Ja, dat kan!’

Gezelligheid bij de pubquiz - Foto: RTV Nunspeet

Activiteiten

De hele maand juni organiseert True Colors activiteiten in het teken van Pride Nunspeet. Zo is de pride-vlag al gehesen, volgt er onder andere nog een stoepkrijtactie en wordt aan het eind van de maand de Pride afgesloten met een Dragbingo, een bingo met een dragqueen. Naast deze activiteiten zal True Colors in de Pride maand een officiële stichting worden. Gerrit van de Pol: ‘We willen onze activiteiten nog professioneler aanpakken en een serieuze speler op de sociale kaart worden. Een deel daarvan is dat we een officiële stichting vormen.’ Op 16 juni, midden in Pride Nunspeet, zal de notariële akte daavoor ondertekend worden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Meer over

Deel dit artikel