RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Daniëlle Meloen
8 juni 2023 13:18


Senioren in Elburg hebben slimme sensoren in huis
Foto: Senioren in Elburg hebben slimme sensoren in huis
Wethouder Krooneman plaatst eerste sensor. Foto: Eigen foto

- In de gemeente Elburg is begin dit jaar het project Leefsamen gestart. Deze sensoren maken het voor ouderen zo veilig mogelijk om in hun eigen huis te blijven wonen. Ze blijven langer zelfredzaam en kunnen langer in hun eigen huis blijven wonen.

Wethouder Willem Krooneman heeft vandaag de eerste sensor geplaatst bij een inwoner in de gemeente. "Ik hoop dat we met dit project de zelfredzaamheid van mensen met behulp van hun sociale netwerk kunnen stimuleren. De voordelen van techniek worden slim gekoppeld aan het netwerk dat de mensen al hebben. Zo kunnen ouderen langer, maar vooral veiliger thuis blijven wonen."

Leefsamen Elburg

Woningen worden voorzien van een paniekknop, inbraakalarm, rookmelders en een inactiviteitsmelders wanneer er verdacht weinig activiteit heeft plaatsgevonden. In andere gemeente zijn al bij veel ouderen deze sensoren geplaatst. Zij geven aan zich veiliger te voelen, beter te kunnen slapen en zich minder eenzaam te voelen.

Proefperiode

De deelnemende ouderen in Elburg kunnen het systeem 6 maanden gratis uitproberen, zij hebben zich daar vorig jaar voor aangemeld. Bij de andere gemeenten is gebleken dat veel mensen het systeem in huis houden na deze proefperiode. Besluiten ze daartoe dan betalen ze een bijdrage van €7,50 per maand.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Elburg Nieuws 

elburg voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie