RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Medi Holstege, voor samenwerkingsverband Veluwe Noord
9 juni 2023 10:22


Maatjesmiddag Inclusief Groep weer groot succes
Foto: Maatjesmiddag Inclusief Groep weer groot succes
Medewerkers en hun maatjes. Foto: eigen foto

- Op woensdag 7 juni organiseerde Inclusief Groep weer een Maatjesmiddag op de hoofdlocatie in Nunspeet. Ook dit jaar waren de gemeenteraadsleden, Colleges van Burgemeester en Wethouders, leden van de Adviesraad/Participatieraad en beleidsambtenaren uit de gemeenten Nunspeet, Nijkerk, Putten, Ermelo, Harderwijk, Elburg en Oldebroek uitgenodigd.

De Maatjesmiddagen worden al vele jaren georganiseerd en blijven een enorme aantrekkingskracht uitoefenen op bezoekers. Steeds weer hoort men enthousiaste reacties als: "Geweldig dat jullie dit doen!" en "Het is zo mooi om te zien waar Inclusief Groep mee bezig is." De medewerkers van Inclusief Groep vinden het ook elke keer weer erg leuk om hun maatjes te laten zien wat hun dagelijkse werkzaamheden zijn. Ze stonden dan ook vol enthousiasme klaar om de genodigden te ontvangen. Na een korte opening door Risco Balkenende, Algemeen Directeur van Inclusief Groep, werden de maatjes en medewerkers aan elkaar gekoppeld. Vervolgens vertrok iedereen naar zijn eigen werkplek om de handen uit de mouwen te steken.

Raadslid Hollanders met Sanne - Foto: eigen foto

Evaluatie en toekomst

Na een uur kwam iedereen weer terug in het bedrijfsrestaurant en werden de medewerkers bedankt voor hun inzet. Met de maatjes werd verder nagepraat. Directeur Risco ging kort in op de landelijke actiedag voor Sociale Werkvoorzieningen die ook die dag plaatsvond in Utrecht. Inclusief Groep staat volledig achter deze actie en benadrukt het belang van een eerlijk salaris en een rechtvaardige reiskostenvergoeding voor werknemers, die vallen onder de cao SW en cao Aan de slag. Tevens werd er tijdens de bijeenkomst gesproken over de evaluatie, die in opdracht van de gemeenten heeft plaatsgevonden. Samen met gemeenten wordt onderzocht hoe een goede en financierbare Inclusief Groep er in de toekomst uitziet. Een boeiend proces waar de vele dilemma’s duidelijk worden. Want binnen gemeenten zijn de financiële middelen ook beperkt. " En dan komt de vraag wat dit mag kosten. Over deze vraag gaan we de komende periode met de gemeenten in gesprek", aldus Risco.

De aanwezigen waren unaniem enthousiast over de ervaring om samen te werken met de medewerkers van Inclusief Groep. Het was indrukwekkend om te zien hoe trots en tevreden zij zijn met hun werk. Deze ervaring onderstreept dat werk zoveel meer betekent dan alleen het ontvangen van een salaris. Het versterkt het besef dat een inclusieve werkomgeving van onschatbare waarde.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Elburg  Ermelo  Harderwijk  Nijkerk  Nunspeet  Oldebroek  Putten  Utrecht Nieuws 

nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie