Ankeiler: Burgemeester Jan Nathan Rozendaal heeft besloten om vanaf 1 juni het horecabedrijf Kappie’s Café in Elburg tijdelijk uit te sluiten van het horecaconvenant en daarmee van de uitgebreide openingstijden.

- Burgemeester Jan Nathan Rozendaal heeft besloten om vanaf 1 juni het horecabedrijf Kappie’s Café in Elburg tijdelijk uit te sluiten van het horecaconvenant en daarmee van de uitgebreide openingstijden. De aanleiding hiervoor zijn aanhoudende klachten over diverse vormen van overlast. Hierbij gaat het vooral over te hard geluid. De tijdelijke uitsluiting geldt voor de komende drie maanden.

Burgemeester Jan Nathan Rozendaal vindt het spijtig dat hij deze maatregel heeft moeten nemen: "Helaas ontvangen wij al langere tijd klachten over geluidsoverlast vanuit dit café. Vorig jaar is tweemaal schriftelijk een waarschuwing verzonden, waarbij de ondernemer op het convenant is gewezen. Daarnaast zijn vorig jaar ook meerdere dwangsommen verbeurd. Om het probleem in kaart te brengen is er eind vorig jaar een bewonersavond voor omwonenden georganiseerd op het gemeentehuis. Helaas hebben alle eerder getroffen maatregelen onvoldoende effect gehad en moesten we nu wel overgaan tot drastischere maatregelen."

Horecaconvenant

In Elburg nemen een groot aantal horecaondernemers uit de binnenstad en de haven deel aan het horecaconvenant. Dit convenant bevat afspraken tussen horeca, gemeente en politie. Het doel van het convenant is het bevorderen van de kwaliteit van het uitgaan. Daarbij is het de bedoeling dat de algemene veiligheid goed gegarandeerd is. In het horecaconvenant is afgesproken dat de aangesloten horecaondernemers een uitbreiding kunnen krijgen van de openingsuren. Het omgekeerde is ook het geval. Wanneer de regels niet goed worden nageleefd, dan staan hier sancties op. Allereerst volgt een waarschuwing. De volgende stap – wanneer de overlast, zoals geluidshinder blijft – betreft een tijdelijke uitsluiting. Gaan de overtredingen ook dan door, dan volgt een permanente uitsluiting.

Inhoud maatregel

De Omgevingsdienst Noord-Veluwe heeft verschillende keren opnieuw een overschrijding gemeten. Daarom heeft de burgemeester besloten dit bedrijf gedurende drie maanden uit te sluiten van de uitgebreide openingstijden. Voor Kappie’s Café betekent de tijdelijke uitsluiting van het horecaconvenant dat zij de aankomende drie maanden door de week om 01.00 uur moeten sluiten en op zaterdag om 00.00 uur. De zaak dient dan echt gesloten te zijn en het aanwezige publiek mag niet blijven tot 3.00 uur, zoals anders wel het geval was.

Deze informatie is ook met de politie gedeeld die 's nachts het toezicht heeft op de horecasluiting. Zij kunnen hiervoor bekeuren. Kappie’s Café mag ’s nachts weer open als zij maatregelen heeft getroffen om de geluidsoverlast te voorkomen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Meer over

Deel dit artikel