RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Daniëlle Meloen
13 juni 2023 7:23


Gratis zonnebrand op verschillende punten in Harderwijk
Foto: Gratis zonnebrand op verschillende punten in Harderwijk
Gratis zonnebrand op het stadstrand in Harderwijk. Foto: RTV Nunspeet

- Steeds meer gemeenten zien het als hun taak om inwoners bescherming te bieden tegen de schadelijke effecten van een overvloed aan uv-straling. Zo ook de gemeente Harderwijk. Ze bieden inwoners en bezoekers gratis zonnebrand aan op verschillende plekken in de stad.

Sinds kort staat er een zogenaamde zonnebranddispenser bij de opgang van het stadsstrand en het gemeentehuis in Harderwijk. De komende weken zullen daar nog een aantal plekken aan toegevoegd worden. Zo wil de gemeente Harderwijk meewerken aan de preventie van een overmatige blootstelling aan Uv-straling. Goed insmeren kan veel ellende voorkomen. Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Ieder jaar krijgen ruim 80.000 mensen de diagnose.

Vitamine D

Zonlicht is onze belangrijkste bron van vitamine D, dus we hebben de zon ook nodig. Dus geniet van de zon, maar bescherm jezelf wel goed. Het is de overmatige hoeveelheid uv-straling, die gevaarlijk kan zijn. Dit geldt trouwens ook voor mensen, die onder de zonnebank gaan. Of de straling nu van de zon komt of van de zonnebank, het beschadigt je huid. Daarbij; hoe vaker je verbrandt, hoe groter het risico op huidkanker. Verbrandt je als kind regelmatig, des te groter is het risico op huidkanker op latere leeftijd.

Bescherming

Je kunt jezelf het beste beschermen tegen de uv-straling door jezelf geregeld in te smeren met zonnebrandcrème met een hoge factor (SPF). Ga gedurende de dag ook regelmatig uit de zon, maar bedenk wel dat je ook in de schaduw kan verbranden. UV-straling komt ook door bijvoorbeeld kleding of een parasol heen. Heb je wel een verbrande huid, ga dan een paar dagen niet in de zon, zodat je huid tot rust kan komen en kan helen. De huid van een kind is nog gevoeliger, dus smeer kinderen extra vaak in met een hoge factor of denk aan uv-beschermende kleding voor kinderen.

Steeds meer gemeenten in Nederland plaatsen dispensers met gratis zonnebrand, maar ook steeds vaker bij restaurants, campings, scholen en zwembaden vind je ze terug. Voorkomen is beter dan genezen!

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best  Harderwijk Nieuws 

harderwijk voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie