Lead image 1:
Lead image TXT 1: een kijkje bij leerlingen in de keuken. Foto: RTV Nunspeet
Lead image 2:
Lead image TXT 2: bezoek aan taalmaatjes. Foto: RTV Nunspeet
Lead image 3:
Lead image TXT 3: hapjes geserveerd door Oekraïense leerlingen. Foto: RTV Nunspeet
Ankeiler: Dinsdagmiddag 20 juni bracht burgemeester Blom met het college en enkele ambtenaren haar eerste werkbezoek aan Veluvine.

- Dinsdagmiddag 20 juni bracht burgemeester Blom met het college en enkele ambtenaren haar eerste werkbezoek aan Veluvine.

Welkom geheten door interim directeur Koos Meijerink werden eerst alle medewerkers van Veluvine voorgesteld. Daarna werkte het gezelschap onder tropische temperaturen een heel programma af. Het doel was om zoveel mogelijk facetten van de Veluvine in beeld te brengen en gezien de vele onderdelen is dat prima gelukt. Eerst werd even getest hoeveel het gezelschap al wist van de Veluvine, zo van hoeveel vrijwilligers en personeelsleden zijn hier actief en meer. De rondleiding ging langs Stichting Welzijn Nunspeet met een preventiespel, weerbaarheidstraining en over alcoholpreventie. Met een speciale bril mochten wethouder Mark van de Bunte en Jennifer Elskamp in de sportzaal een hindernisbaan bedwingen en ervaren hoe het is wanneer je onder invloed bent van drugs of alcohol (vanuit het programma alcoholpreventie van de SWN) In de bibliotheek werd veel aandacht besteed aan het Taalhuis en Taalcafé. Bij Cultuurkust kon het gezelschap kennisnemen van een Workshop Body Percussion. Ook werd een kijkje genomen in de keuken van de Internationale Schakelklas (ISK) van Landstede. De Oekraïense leerlingen verzorgden tijdens het programma zoete en hartige hapjes.

hapjes geserveerd door Oekraïense leerlingen - Foto: RTV Nunspeet

In de Lentink de Jonge zaal werd informatie gegeven over Duurzaamheid in Veluvine en bij de Volksuniversiteit werd informatie verstrekt over cursus Italiaans en fotografie. Al met al een veelheid aan informatie. Burgemeester Blom: ,,Het was een fantastisch bezoek en waardering voor de manier waarop jullie dit hebben gedaan met dit interactieve programma".

Uitreiking Waarderingsteken

Vervolgens maakte zij bekend het Waarderingsteken uit te mogen reiken aan Hannelore Leusink-Bosch. Zij wordt zeer gewaardeerd voor al het werk dat zij heeft verricht voor het mede tot stand brengen van de Veluvine. ,,Je kunt met trots terugkrijgen naar wat er tot stand is gebracht, een uiterst modern en functioneel gebouw, dat het centrum is geworden van sociaal maatschappelijke activiteiten in onze gemeenschap. Jij was de drijvende kracht en dank zij jouw inzet is het geworden tot een ontmoetingsplaats in de gemeente Nunspeet, aldus burgemeester Céline Blom. Vervolgens spelde zij Hannelore het waarderingsteken op en overhandigde het bij behorende beeldje.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Meer over

Deel dit artikel