RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Daniëlle Meloen
29 juni 2023 12:05


Archeologisch bodemonderzoek in het centrum van Ermelo
Foto: Archeologisch bodemonderzoek in het centrum van Ermelo
Archeologisch bodemonderzoek in Ermelo. Foto: RTV Nunspeet

- Naast het voormalige ING pand in Ermelo wordt archeologisch onderzoek gedaan. Voor het archeologisch onderzoek zijn proefsleuven gegraven om in de bodem te kijken.

Archeologisch onderzoek wordt eigenlijk alleen gedaan als er ontwikkelingen plaats gaan vinden op een bepaalde locatie. In dit geval wil de Aldi op de huidige locatie verder uitbreiden en wordt de riolering gelijk vervangen. Naast het oude van de ING zijn drie proefsleuven gegraven om te kijken of er dingen van archeologische waarde gevonden worden. Regio archeoloog Maarten Wispelwey leidt dit onderzoek, "We hebben tot nu toe heel erg goed gezocht maar we hebben tot op heden nog geen teken van menselijke activiteiten gevonden op deze locatie. Wel een uitgebreid akkerpakket zoals we in deze omgeving veel zien, maar op deze locatie alleen natuurlijke zaken. We graven op ongeveer 1 meter diepte om op archeologisch niveau uit te komen. Als we niks tegen komen dan gaan we vanmiddag weer naar huis en kunnen de sleuven weer dicht."

Museum Het Pakhuis

Directeur Patrick Reeuwijk van Museum Het Pakhuis in Ermelo komt geregeld even bij het onderzoek kijken. "We hopen uiteraard dat ze iets vinden waardoor we weer wat meer weten over de geschiedenis van Ermelo. Hoe hebben ze geleefd, wat aten ze en dronken ze. Er is al veel gevonden in Ermelo en dat kunnen mensen ook terug vinden in ons museum," vertelt Patrick. Op dit moment is er de tentoonstelling Pracht & Praal te zien in het museum, over de geschiedenis van kasteel Staverden. Er zijn resten van een ouder kasteel gevonden onder het huidige kasteel en daar zitten natuurlijk mooie verhalen aan vast. In Pracht & Praal maak je een tijdreis van de Late Middeleeuwen naar het heden. Je ontmoet de interessante adellijke bewoners van Kasteel Staverden.

Ermelo steeds mooier

De afgelopen jaren is er veel gebouwd en verbouwd in het centrum van Ermelo. De Enk heeft een mooie facelift gehad en de Action en Plus zitten ook al enige tijd in hun nieuwe pand naast het gemeentehuis. Op de Markt wordt nog druk gebouwd en straks is dan ook de Aldi aan de beurt.

De winkels in de Enk hebben een mooie facelift gehad - Foto: RTV Nunspeet

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Ermelo  Grave  Nunspeet Nieuws 

ermelo voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie