RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Medi Holstege, persbericht gemeente Nunspeet
3 juli 2023 7:30


Gemeente Nunspeet koopt gronden Shimano aan
Foto: Gemeente Nunspeet koopt gronden Shimano aan
Pand Shimano. Foto: Goolge maps

- De gemeenteraad van de gemeente Nunspeet heeft donderdagavond ingestemd met de aankoop van de gronden en panden van Shimano op bedrijventerrein Feithenhof. De gemeente Nunspeet onderzoekt momenteel of het oostelijk deel van dit bedrijventerrein als woningbouwlocatie kan worden ontwikkeld.

De gemeenteraad van Nunspeet heeft op 20 juni 2022 voorkeursrecht gevestigd op de aankoop van gronden van Centrumlocatie Feithenhof. Dit is het oostelijk deel van bedrijventerrein Feithenhof, een gebied van circa 8 hectare groot, tussen de Industrieweg en Nijverheidsweg. De directe aanleiding hiervoor was de ontstane dynamiek in het gebied, onder andere door het voorgenomen vertrek van Shimano.

Herbezinningsmoment bestemming

Door de aankoop van de gronden is een kans ontstaan om op een andere manier naar het gebied te kijken dan de huidige bedrijfsbestemming. Met de ligging nabij het centrum en het station is Centrumlocatie Feithenhof een kansrijke ontwikkellocatie voor een nieuwe woonbuurt. Dit past in de visie om woningen te bouwen nabij (centrum)voorzieningen en het station. Het geeft samen met de aanleg van de nieuwe stationsomgeving extra kwaliteit en leefbaarheid aan de entree van Nunspeet. De behoefte aan nieuwe, betaalbare woningen in Nunspeet is groot. Centrumlocatie Feithenhof kan hier voor een belangrijk deel in voorzien. In de loop van dit jaar worden de resultaten van de verkenning van de gebiedstransformatie verwacht.

Als dank voor de lange relatie met de gemeente realiseert Shimano een onderhoudsstation voor fietsen op het Veluwetransferium; een waardevolle toeristische voorziening voor de regio. Dit gebaar drukt de goede verhouding uit die er altijd is geweest tussen Shimano en Nunspeet.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best  Nunspeet Nieuws 

nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie