RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Medi Holstege
15 juli 2023 20:32


Gezellige eerste Veluwse Boekenmarkt Elspeet
Foto: Gezellige eerste Veluwse Boekenmarkt Elspeet
Veel belangstelling. Foto: RTV Nunspeet

- Een prachtige dag en een gezellige drukte op de eerste Veluwse Boekenmarkt in Elspeet. Zo’n 20 – 25 standhouders bieden vele boeken te koop aan, boeken van nu, boeken uit 1600 en alles daartussen in. Men kan niet alleen boeken kopen, maar ook worden boeken ingekocht, getaxeerd, ingebonden of gerestaureerd.

Cees van der Wal organiseert de boekenmarkt al ruim 25 jaar. Steeds meer boekenmarkten worden in hallen en sportlokalen gehouden. Zo echt in de buitenlucht tref je niet vaak meer aan, maar is toch wel het leukst. "Ik kom graag naar Elspeet, leuk publiek, vakantiegasten, maar vooral een gemeenschap waar mensen nog veel lezen", zo vertelt Cees. In de stand van Cees ligt ‘mooie handel’, niet alleen tweedehands boeken, maar ook nieuw en een zeer uitgebreid assortiment.

Stand van Wim, Boekwinkeltjes.nl - Foto: RTV Nunspeet

Ook op de markt staat Joanne, de dochter van Cees. Zij gaat over twee weken naar Malawi voor de stichting Timotheos. Ze hoopt kennis te maken met de lokale mensen op de compound en mee te draaien in hun dagprogramma in de kinderzorgcentra, kleuterscholen en basisscholen van Timotheos, waar kinderen dag- en nachtopvang, voeding en (Bijbel)onderwijs krijgen aangeboden. Samen met haar reisgenoten gaat ze kinderbijbelweken en spelletjesmiddagen voor de kinderen organiseren. Ze staat op de boekenmarkt met kinderspeelgoed. Alles gesponsord, zodat 100% van de opbrengst naar het goede doel kan gaan. Ook volgende week is Joanne nog in Elspeet te vinden, daarna reist zij voor drie weken af naar Afrika.

De volgende Veluwse Boekenmarkten in Elspeet zijn zaterdag 22 en 29 juli en de laatste is op zaterdag 5 augustus.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Nunspeet Nieuws 

elspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie