RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Daniëlle Meloen
18 juli 2023 10:05


Nunspeters goed gestart aan de Nijmeegse 4Daagse
Foto: Nunspeters goed gestart aan de Nijmeegse 4Daagse
Op maandag konden de wandelaars hun startbewijs ophalen. Foto: Eigen foto

- Er zijn meerdere Nunspeters en andere wandelaars uit onze regio gestart aan de eerste dag van de Nijmeegse 4Daagse. Zo spraken wij vanmorgen op Radio Nunspeet met Pieter-Jan van Rossum, met Angelique en Sandra uit Elspeet en Alice Poel uit Harderwijk.

Wandelaars uit de regio volgen

We volgen meerdere wandelaars uit de regio en zullen regelmatig in het programma van Bart van Dijk contact proberen te zoeken met de wandelaars. Via de website en de kabelkrant zullen wij ook de binnengekomen foto's met jullie delen.

Pieter-Jan van Rossen is vanmorgen vroeg begonnen aan de 50 km, hij doet nu voor de 7de keer mee. "De eerste keer dat ik meedeed heb ik nog fanatiek getraind, maar heb toen met veel moeite de finish weten te halen. Met de jaren train ik eigenlijk steeds minder en gaat het me steeds beter af. Hoe dat precies kan weet ik niet", vertelt Pieter-Jan. Wij spraken hem vanmorgen live op de radio en toen begon het al aardig warm te worden onderweg. "Een klein briesje zou prettig zijn", aldus Pieter-Jan. "We lopen met een groep van ongeveer 15 man, dat is bijna een jaarlijkse traditie aan het worden. Het is hartstikke druk onderweg maar ook heel gezellig."

We spraken ook met Angelique en Sandra uit Elspeet die met zijn 4-en lopen. Het is voor Angelique nu de 4de keer. "Ik heb al een aantal jaren niet meer meegedaan maar nu de kinderen wat ouder zijn besloten om weer een keer mee te doen. Ik heb niet veel getraind omdat ik ook mee heb gedaan aan de Keiler en we daar ook al veel tijd kwijt waren aan trainen. Ik heb een paar keer gelopen op een paar wandelschoenen, maar die zaten mij toch niet zo lekker dus ben ik vanmorgen gestart op mijn hardloopschoenen en het gaat me tot op heden goed af", aldus Angelique. Ze verwachten rond half 2 a 2 uur wel binnen te zijn en dan is het wel tijd voor een biertje.

Alice Poel uit Harderwijk is half 6 vertrokken vanmorgen samen met vriendin Geke. "Het is echt heel leuk met al die mensen om ons heen. Maandagochtend zijn we vertrokken om ons startbewijs te halen en zijn we de stad in gegaan om de sfeer te proeven. Er zijn hier zoveel feesten, op wel 20 verschillende plekken is wel iets aan muziek te vinden. Vanmorgen kwamen wij veel mensen tegen die direct van de feesten vandaan kwamen. Dat was wel gezellig tijdens het starten" vertelt Alice op Radio Nunspeet. Het is voor Alice de eerste keer, het kriebelde al jaren maar toen ze vorig jaar op tv keek naar alle binnenkomende wandelaars besloot ze om volgend jaar ook mee te doen. "Na een marathon in april ben ik pas gaan trainen met wandelen, ik heb dus niet heel veel getraind maar ik denk wel voldoende. In Elst was het echt heel erg gezellig en in Bemmel was het ook erg leuk. Veel mensen en kinderen staan langs de weg met lekkernijen of fruit. Wij verwachten rond half 1 binnen te komen en daarna hebben wij lekker een middagje in de sauna geboekt, dus dan kunnen we even lekker ontspannen" vertelt Alice.

Philomeen en haar zoon Job uit Nunspeet zijn vanmorgen in alle vroegte begonnen aan hun eerste dag van de Nijmeegse 4Daagse. Ze lopen beide de 40 km. voor Philomeen is dit haar derde keer en voor Job zijn tweede keer. Zij stuurde ons een aantal foto's.

Gezellig in Elst

De eerste dag brengt de wandelaars naar de Betuwe door Elst waar het altijd gezellig is met veel toeschouwers en versieringen door het hele dorp. De weersverwachtingen zijn goed vandaag met zon en wat wolken en maximale temperaturen van 25 graden. In de avond zouden wat buien kunnen vallen, dus mochten de wandelaars kamperen dan maar hopen dat de tent waterdicht is.

Op maandag mochten de wandelaars hun startbewijs ophalen, de armbandjes worden onderweg gescand. - Foto: Eigen foto
Ingestuurd door Pieter-Jan van Rossen - Foto: Eigen foto
Ingestuurd door Pieter-Jan van Rossen - Foto: Eigen foto

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Ede  Harderwijk  Nijmegen  Nunspeet Sport 

nijmegen sport voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie