RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door RTV Nunspeet
20 juli 2023 13:30


Veel toeschouwers tijdens de 32ste wielerronde in Elspeet
Foto: Veel toeschouwers tijdens de 32ste wielerronde in Elspeet
Gezellige sfeer tijdens de Wielerronde in Elspeet. Foto: Mark van de Bunte

- Op een sfeervol parcours in Elspeet vond de 32ste editie van de wielerronde plaats, die tevens als de derde wedstrijd gold in het Veluwe klassement. Met meer dan 80 renners aan de start en een enthousiaste menigte toeschouwers, werd het een gezellige en spannende avond.

Stef Krul toonde zijn kracht en doorzettingsvermogen en wist de titel van de Wielerronde van Elspeet 2023 te bemachtigen. Op de tweede plaats eindigde Robert de Jong, terwijl Tim den Braber de derde plek voor zich opeiste. Nunspeter Maarten Vierhout werd derde bij de afvalkoers.

100 km in totaal

Het parcours van 2,5 kilometer bood een langere route door de straten van Elspeet, waardoor de gemiddelde snelheid van de renners aanzienlijk hoog lag. Met 40 rondes in totaal, wat neerkomt op een 100 kilometer, was het een ware test voor de deelnemende amateurs, elite en belofte die samen in één spannende race streden.

Enthousiaste toeschouwers

Zelfs een paar buien kon de bezoekers niet weerhouden om naar Elspeet te komen, want de terrasjes zaten vol met enthousiaste toeschouwers die de renners aanmoedigden. Ook waren onze trouwe verslaggevers, Gerard Smit en Aalt Franken, aanwezig om live verslag te doen van het evenement op Radio Nunspeet. Aalt bevond zich bij de finish en Gerard stond paraat bij de bushalte, zodat geen moment van deze geweldige wielerronde gemist werd.

Loopfietsjesrace

De avond begon al eerder met een loopfietsjesrace voor de kleintjes, waarbij zelfs ouders zich niet inhielden om mee te doen. Een hartverwarmende gebeurtenis die de toekomstige generatie wielerliefhebbers inspireerde.

Maarten Vierhout en wethouder Mark van de Bunte - Foto: Mark van de Bunte

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Nunspeet Sport 

sport elspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie