RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Daniëlle Meloen
26 juli 2023 5:00


Rotary Nederland viert 100-jarig jubileum met bakfiets estafette
Foto: Rotary Nederland viert 100-jarig jubileum met bakfiets estafette
Overdracht estafette bakfiets in Vierhouten. Foto: Rotary

- Afgelopen weekend fietste Rotary Oldebroek-Elburg naar Vierhouten, waar op Landgoed De Jonge Stee de bakfiets met de ‘gouden’ schop feestelijk werd overgedragen aan de dames van Rotary Nunspeet 4Woods.

Tijdens het jubileumjaar van 100-jaar Rotary Nederland is een mooie 5000 km route uitgestippeld van Noord-Holland naar Zeeland, zodat de emissieloze Rotary Bakfiets Estafette alle 500 clubs in ons land kan bezoeken. Ieder weekend legt een club weer een stukje van deze route af. Komend weekend vertrekt de bakfiets met de schop richting Putten.

Van Delft luxe 'zomer- noten' in diverse smaken - Foto: Rotary

100-jaar Rotary Voedselbos

De rode draad in dit jubileumjaar wordt gevormd door de emissieloze 100 jaar Rotary Estafette, die 28 januari startte in het Olympisch Stadion in Amsterdam en in december eindigt in Zeeland. Door diverse fundraisacties, onder andere door de verkoop van de leuke Rotary 100-jaar jubileumpuzzel, vergaren de 500 Nederlandse Rotaryclubs een fonds om samen met de Belgische Rotaryclubs, die volgend jaar hun eeuwfeest vieren, een speel- en voedselbos van 2,5 ha te financieren ten zuiden van Terneuzen, op de grens van de twee landen.

100-;jaar Rotary jubileumpuzzel - Foto: Rotary

Inbrengen kinderboeken

Heeft u nog kinderboeken liggen en wilt u die doneren, zodat de Rotary Clubs geld kunnen ophalen voor de ‘Moeder en Kind’ actie? Breng deze kinderboeken dan graag uiterlijk vrijdag 28 juli langs bij de studio van RTV Nunspeet aan de Colijnstraat 48-50. Met het opgehaalde bedrag worden moeder en kind fietsen aangeschaft die speciaal geprepareerd zijn voor ontwikkelingslanden in Afrika. Zo helpen wij samen gemeenschappen in ontwikkelingsgebieden met middelen, waarmee ze afstanden kunnen overbruggen en dromen waar kunnen maken. Zo kunnen kinderen naar school, zorgmedewerkers moeders bezoeken, vrouwen water halen en boerengezinnen hun goederen vervoeren.

Kinderboeken verkoop - Foto: Archieffoto RTV Nunspeet

De Van Delft ‘zomernoten’ à € 4,50, de Rotary jubileumpuzzel (1000 stukjes) à € 25 en het Rotary 4Woods wandelboekje Vierhouten à € 7,95 zijn ook te bestellen via een mail naar Rian Bongers: bongersrian@gmail.com.

Symbolische overdracht van de schop voor het planten van het voedselbos - Foto: Rotary
De 100-jaar Rotary Estafette Bakfiets - Foto: Rotary

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Amsterdam  Best  Delft  Elburg  Ermelo  Harderwijk  Nunspeet  Oldebroek  Putten  Terneuzen Nieuws 

nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie