RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Daniëlle Meloen
27 juli 2023 8:50


Gemeente Nunspeet vecht besluit provincie aan tegen stilleggen aanleg bedrijventerrein Elspeet
Foto: Gemeente Nunspeet vecht besluit provincie aan tegen stilleggen aanleg bedrijventerrein Elspeet
Schets inrichting bedrijventerrein Elspeet. Foto: Eigen foto

- De gemeente Nunspeet staat voor een nieuwe juridische strijd nu de provincie Gelderland eerder deze maand heeft besloten om de aanleg van het bedrijventerrein in Elspeet stil te leggen. De gemeente is het niet eens met het handhavingsbesluit van de provincie en heeft besloten om officieel in bezwaar en beroep te gaan. Er zal een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Rechtbank van Gelderland.

De onenigheid tussen de gemeente Nunspeet en de provincie Gelderland draait om de bescherming van dassen in de omgeving van het beoogde bedrijventerrein. Het geschil begon na een waarschuwing van dassenkenner Jaap Schröder van Stichting Valouwe Natuur, die van mening was dat de gemeente zich niet aan de voorwaarden heeft gehouden met betrekking tot de dassen in de regio. De provincie stelt dat de gemeente een ontheffing op basis van de Wet Natuurbescherming had moeten aanvragen.

Niet nodig

Woordvoerder Wob Meijering van de gemeente Nunspeet verklaarde dat zij van mening zijn dat het 'essentiële leefgebied' van de das niet wordt aangetast door de bouw van het bedrijventerrein. Daarom heeft de gemeente ervoor gekozen om geen ontheffing aan te vragen, omdat zij van mening zijn dat dit niet nodig is. Er is tijdens het aanpassen van

Luchtfoto toekomstig bedrijventerrein Elspeet - Foto: Bron: PDOK
Best  Nunspeet Nieuws 

elspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie