RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Medi Holstege
31 juli 2023 14:21


De 100-jaar Rotary bakfiets estafette vervolgt route van Vierhouten via Putten naar Apeldoorn.
Foto: De 100-jaar Rotary bakfiets estafette vervolgt route van Vierhouten via Putten naar Apeldoorn.
De estafette bakfiets met 'gouden' schop wordt overgedragen. Foto: Rotary

- Vijf dames van Rotary 4Woods vertrokken zaterdagochtend met de 100-jaar Rotary bakfiets rond 10:30 uur vanuit Vierhouten, via Elspeet, Staverden, Speuld en Krachtighuizen naar Putten, waar de vijf samenwerkende Rotary clubs aanwezig waren bij het Puttens Spektakel. Met diverse fonds wervende activiteiten werd geld opgehaald voor het Rotary aandachtsgebied ‘Moeder en Kind’.

Op de prachtige route door de Veluwse natuur trok de stoet veel bekijks. In Putten werden zij hartelijk ontvangen door de gouverneur van het district 1560 Oost-Nederland, de heer Bert Meijer, en een grote groep Rotaryleden van Rotary Putten, Ermelo/Putten, Harderwijk, Nunspeet en Nunspeet 4Woods. De gouverneur opende de stand en zei: "De vijf clubs hebben samen dit evenement opgezet. Een mooi voorbeeld waar Rotary voor staat: samenwerken in verbinding met elkaar en de omgeving. Op die manier werkt Rotary het best om de samenleving te dienen."

Rotary Nunspeet - Foto: Rotary

Tijdens het Puttens Spektakel konden bezoekers op de stand van 100-jaar Rotary kennis maken met Rotary. Voor het goede doel werden er diverse spulletjes, zoals de luxe ‘Van Delft’ zomernoten en kinderboeken te koop aangeboden. Veel passanten lieten zich verleiden de stand te bekijken en een praatje aan te gaan. De opbrengst van zaterdag gaat naar "World Bicycle Relief", een organisatie die special geprepareerde fietsen aan mensen schenkt voor gebruik in landelijke, vaak Afrikaanse, gebieden, waar vervoer naar alledaagse voorzieningen nauwelijks aanwezig is. Hierdoor kunnen ze naar school, kunnen zorgmedewerkers bij hun patiënten komen en boeren makkelijker naar de markt. Ook konden bezoekers lootjes kopen om het gewicht te raden van een vol bepakte ouderwetse bakfiets. De winnares had het exacte gewicht geraden: 80 kg!. Zij kreeg een paar mooie prijzen uitgereikt uit handen van onze gouverneur.

Bij de Trek stand kon het gewicht van de speciale Rotary bakfiets geraden worden - Foto: Rotary
De grote vloer estafette puzzel trok veel bekijks en hulp - Foto: Rotary/RTVNunspeet

De rode draad in dit jubileumjaar van 100 jaar Rotary in Nederland wordt gevormd door de emissieloze 100 jaar Rotary Estafette, die dit jaar via een parcours van zo’n 5000 km, alle 500 Nederlandse clubs aandoet. Door de verkoop van de leuke Rotary 100-jaar jubileumpuzzel, steunen de 500 Nederlandse Rotaryclubs een gezamenlijk fonds samen met alle Belgische Rotaryclubs, die volgend jaar hun eeuwfeest vieren, om een speel- en voedselbos van 2,5 ha te financieren ten zuiden van Terneuzen, op de grens van beide landen. Aan het eind van de dag is de "Rotary" bakfiets, onder begeleiding van Rotaryleden van Ermelo-Putten, naar de volgende stop van de estafette in Beekbergen gefietst en overgedragen aan de clubs in en rond Apeldoorn.

Zomernoten voor muzikanten Puttens Spektakel - Foto: Rotary/RTV Nunspeet

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Apeldoorn  Beek  Best  Delft  Ermelo  Harderwijk  Nunspeet  Putten  Terneuzen Nieuws 

putten voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie