RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Noah Quist
21 augustus 2023 8:08


Elspeet speelde eerste wedstrijd op nieuw kunstgrasveld
Foto: Elspeet speelde eerste wedstrijd op nieuw kunstgrasveld
Het nieuwe kunstgras voetbalveld. Foto: RTV Nunspeet

- Bij voetbalvereniging Elspeet voetbalde zaterdagochtend Elspeet 1 tegen VV Ruinen 1 de eerste wedstrijd op het nieuwe kunstgrasveld. In de middag speelde SC Cambuur O21 tegen FC Twente O21. De toeschouwers keken langs de lijn hoe de eerste stappen op het nieuwe veld gezet werden.

In maart van 2022 werd duidelijk dat voetbalverenigingen Elspeet en Hulshorst zich zorgen maakten over de staat van hun kunstgrasvelden. Zo vertelde de voorzitter van VV Hulshorst dat de blessures in 75 tot 80 procent van de gevallen te herleiden waren naar het versleten kunstgras. Uiteindelijk is het voor Elspeet wel gelukt om een nieuwe toplaag te krijgen, net als Nunspeet. Voor VV Hulshorst is mogelijk aan het einde van het jaar geld voor een extra veld.

Zink aanwezig in ondergrond

Uit gehouden onderzoek bleek dat er zink aanwezig was in de ondergrond in Elspeet. Uit adviezen van zowel het bodemkwaliteitsbureau als de omgevingsdienst Noord-Veluwe bleek dat er niet kon worden gesproken van een nieuw geval van bodemverontreiniging. De aangetroffen hoeveelheid overschreed niet de toegestane limiet.

De voorbereidingen voor de aanleg van het nieuwe veld zijn in juni begonnen en in sneltreinvaart is het veld aangelegd. Voor het onderhoud is jaarlijks zesduizend euro nodig. Het dagelijkse onderhoud wordt uitgevoerd door leden.

Ruime begroting

De gemeente had een ruime begroting gereserveerd van €440.000,- De realisatie is nog niet helemaal rond maar het lijkt nu dat de kosten rond de €300.000,- uit zullen komen waardoor de kosten mee lijken te vallen.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Nunspeet Sport 

sport elspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie