RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Noah Quist
28 augustus 2023 8:01


Boer’ndag Elspeet drukbezocht en geslaagd evenement
Foto: Boer’ndag Elspeet drukbezocht en geslaagd evenement
Boer’ndag Elspeet drukbezocht en geslaagd evenement. Foto: RTV Nunspeet | Ilona van Middendorp

- Rondom molen De Hoop in Elspeet is het op de laatste zaterdag van augustus traditiegetrouw de Boer’ndag. Een groot team van vrijwilligers zet zich in om deze dag tot een succes te brengen. De markt met een ruim aanbod, genoeg activiteiten voor kinderen, een oude trekker show en het NK Maaien met de zeis. Ook molen De Hoop opent op deze dag haar deuren voor geïnteresseerden.

Terwijl hij de auto’s naar de juiste plek begeleid vertelt Arie Bakker van de Boer’ndag commissie hoe het er voor staat. "Het staat er heel mooi voor. Het is prachtig weer, het zonnetje schijnt en het is lekker druk op het terrein dus we zijn er helemaal klaar voor." Afgelopen zaterdag was de Boer’ndag dus en het was een groot succes. "Ik denk dat dit mede komt door het vele aanbod, we hebben ruim honderd kramen, om 13:00 uur het NK Maaien met de zeis. Genoeg moois te doen dus", aldus Arie.

NK Maaien met de zeis

"Ploegen van drie man maaien samen een veldje en ze worden beoordeeld op netheid van maaien en snelheid van maaien. Daar komt dan een winnaar uit", legt Bakker uit. Hij legt uit hoe de rondes gaan. "De winnaars van de eerste ronde gaan door naar de tweede ronde en uiteindelijk hebben we een finale waarin drie teams tegen elkaar strijden" Op dit moment is er een stichting bezig om het maaien met de zeis weer een nieuw leven in te blazen en mensen op te leiden. In totaal deden er dit jaar 25 teams mee. Uiteindelijk zijn de Elspeters op een tweede plek geëindigd. Fryslân Hartwerd werd eerste en het Groningen team 1 werd derde.

Ook de kinderen mochten mee - Foto: RTV Nunspeet | Ilona van Middendorp

Molen De Hoop

Molen De Hoop opende tijdens de Boer’ndag haar deuren voor bezoekers. De molenwinkel was open en mensen konden ook een kijkje nemen in de meelzolder. Twee molenaars stonden bezoekers te woord over de molen. Zo ook molenaar Wim Witteveen, "We hadden dit weer, en daarmee de vele bezoekers, niet verwacht. De voorspellingen zijn toch anders geweest, maar het is geweldig dat het zo loopt." In en rondom de molen is er altijd wel wat te doen aan onderhoud, maar al met al gaat het goed. "Het gaat goed met de molen. De molen is wel heel erg oud, maar we zijn constant bezig met nieuwe dingen uitproberen voor de molen zelf. Nu zijn we spelt aan het malen en dat is voor ons om te malen een nieuw product", aldus Witteveen.

Volgend jaar staat er gegarandeerd weer een nieuwe Boer’ndag op de planning en een bezoekje aan de molen kan bijvoorbeeld ook weer op Open Monumentendag.

De Meelzolder van Molen De Hoop - Foto: RTV Nunspeet | Ilona van Middendorp
Oud Hollandse spelletjes op de Boer'ndag - Foto: RTV Nunspeet | Ilona van Middendorp

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Groningen  Leiden  Nunspeet Nieuws 

elspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie