RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Daniëlle Meloen
5 september 2023 9:55


Groep 7 van de Morgenster doet mee aan de e-waste race
Foto: Groep 7 van de Morgenster doet mee aan de e-waste race
Interactieve les van Amy van Vliet van Race Against Waste. Foto: RTV NUnspeet

- Vanaf maandag 11 september gaan 10 basisscholen in de Noord-Veluwe meedoen aan de e-waste race en vandaag was de officiële kick-off. De leerlingen strijden mee voor een schonere wereld en kunnen daarmee een mooi schoolreisje winnen.

Leerlingen van groep 7 kregen vandaag een interactieve gastles over het belang van het hergebruiken en recyclen van apparaten. Op dit moment heeft een gemiddeld huishouden ongeveer 131 apparaten in huis. Daarvan gaat wel eens iets stuk of wordt niet meer gebruikt en helaas belanden veel van deze apparaten bij het restafval. Dat is zonde, want zulke apparaten zitten vol met materiaal dat hergebruikt kan worden. In bijvoorbeeld 200 mobiele telefoons zit wel genoeg goud voor één trouwring en van sommige apparaten kan wel 90 tot 95% van de onderdelen een nieuw leven krijgen.

Heb je oude apparaten staan?

Normaal gesproken kun je deze apparaten inleveren bij de milieustraat maar de komende weken kun je er ook de leerlingen van de Morgenster mee helpen. Van maandag 11 september tot en met donderdag 5 oktober zamelen de leerlingen van groep 7 zo veel mogelijk e-waste in bij familie, vrienden, buren etc. Door de race leren de leerlingen over e-waste, recyclen en de groeiende grondstoffen schaarste. Heb je oude apparaten staan, meld deze dan aan via de website van www.ewasterace.nl De leerlingen komen ze dan bij je thuis ophalen. Je kunt dan denken aan alle soorten snoeren, adapters, opladers, laptops, mobiele telefoons, klein gereedschap en huishoudelijke apparaten zoals een staafmixer of een elektrische boormachine.

Schoolreisje naar NEMO

Met het ophalen van deze materialen kunnen ze punten verdienen, bijvoorbeeld voor een kabel 5 punten en voor een mobiel 20 punten. Maar ze kunnen ook bonuspunten verdienen met verschillende opdrachten zoals samenwerking zoeken met een repair-café. De school die de meeste punten heeft aan het einde van de race wint een mooi schoolreisje naar NEMO.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Buren  Nunspeet Nieuws 

nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie