RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Daniëlle Meloen
18 september 2023 10:41


4 Nunspeters doen mee aan de Alzheimer HerinneringenRit
Foto: 4 Nunspeters doen mee aan de Alzheimer HerinneringenRit
de 4 Nunspeters zijn er klaar voor!. Foto: Eigen foto

- Dick, Miranda, Sam en Sander uit Nunspeet fietsen en wandelen 23 september mee om de herinneringen aan hun moeder en oma in leven te houden. Daarbij halen ze hiermee ook geld op voor een toekomst zonder Alzheimer.

Als je in jouw omgeving te maken krijgt met dementie dan weet je als geen ander wat de waarde van herinneringen is. Die wil je koesteren en als het kan, wil je samen nog zoveel mogelijk nieuwe herinneringen maken. Daarnaast wil je je machteloosheid omzetten in iets doen. Bij de HerinneringenRit draait het precies om deze gevoelens en dat is ook precies de rede dat deze vier zich dit jaar in gaan zetten.

Dick Ponsteen doet nu voor de derde keer mee. "Vorig jaar deed ik mee met mijn nichtje Jantine en mijn neefje Sander en het jaar daarvoor met mijn zus. Nu dit jaar fiets ik weer samen met mijn neefje Sander Hop. Mijn vrouw Miranda Ponsteen en mijn oudste kind Sam Ponsteen doen dit jaar ook mee met de wandeltocht van 15 km. Dat is nieuw dit jaar en op deze manier kunnen nog meer mensen meedoen aan deze dag. Sander en ik fietsen samen 120 km. Afgelopen zondag hebben we een fietstocht gemaakt van ruim 100 km en dat ging prima, zolang we maar voldoende eten en drinken," vertelt Dick. "Mijn moeder had Alzheimer en is eind vorig jaar overleden. Deze ziekte raakte mijn moeder en ons diep en dan wil je wat doen. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan haar denk, maar tijdens een dag als deze haal je extra mooi herinneringen op met elkaar. "

Met de HerinneringenRit vraagt Alzheimer Nederland aandacht voor dementie en zamelen ze geld in voor méér onderzoek naar dementie. Er is nog veel wetenschappelijk onderzoek nodig, voor meer inzicht in de oorzaken, preventie, diagnose en behandeling van dementie. Een groot deel van het onderzoek dat zij mogelijk maken, onderzoekt de oorzaken van dementie. De resultaten van zulk onderzoek leiden vaak tot vervolgonderzoek naar een behandeling of preventie van dementie, of tot methoden om sneller en nauwkeuriger een diagnose te kunnen stellen. Daarnaast maken ze onderzoek mogelijk dat de zorg verbetert voor en begeleiding van mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Wil je dit team uit Nunspeet steunen, hier kan je een donatie doen.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Leiden  Nunspeet Nieuws 

nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
  • Stationsomgeving
advertentie