Ankeiler: Een pasgetrouwd stel uit Elburg kreeg dinsdag een wel heel bijzonder huwelijkscadeau.

- Een pasgetrouwd stel uit Elburg kreeg dinsdag een wel heel bijzonder huwelijkscadeau. Nadat ze in de late uurtjes van hun trouwfeest naar huis waren gereden, vonden ze in de achtertuin een heuse mini-kinderboerderij, compleet met stro en een hele lading kippen, hanen en varkens.

De kersverse bruidegom Frank was er al bang voor, maar wat hij na zijn trouwdag in zijn achtertuin vond overtrof al zijn verwachtingen. "Er staat een bak met water, een hele lading stro, voer voor een paar maanden en zelfs overkappingen zodat de dieren droog kunnen zitten. Het is echt een mini-kinderboerderij. De beestjes zitten er goed bij, die kunnen wel een paar maanden vooruit."

Volgens Frank gaat het om een ludieke actie van zijn vriendengroep. Het komt vaker voor dat pasgetrouwde stellen bijzondere taferelen in hun huis aantreffen. Frank wist ook wel dat hij iets kon verwachten: "Ze hadden me voor de keuze gezet: of de huissleutel afgeven, of ze zouden een raampje intikken. Toen heb ik maar de veilige keuze gemaakt."

Cadeau in blok beton

Zijn vrienden leefden zich behoorlijk uit, en het bleef niet alleen bij een kudde dieren. "Er staat ook ineens een orgel in de woonkamer, er lagen pingpongballen in het bed en het hele huis lag vol ballonnen. En er staat een blok beton van een kubieke meter. Daarin zit een cadeau van de hele vriendengroep. Maar die moet ik dus nog uitbikken."

Waar moeten de dieren heen?

Veel tijd om van zijn harige huisgenoten te genieten heeft Frank niet, want hij gaat bijna op huwelijksreis. Na een berichtje in een Weggeefhoek op Facebook dienden zich veel geïnteresseerden aan. Daaronder zat ook een medewerker van een zorgboerderij, en die heeft geluk. "De dieren gaan dus een hele mooie toekomst tegemoet op de zorgboerderij."

Revanche

Frank is de eerste uit zijn vriendengroep die in het huwelijksbootje stapt, waardoor hij genoeg tijd heeft om revanche te nemen. "De volgende keer wordt nog veel erger", waarschuwt hij zijn kameraden alvast.

Deel dit artikel