RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Daniëlle Meloen
14 september 2023 13:19


Koninklijke Onderscheiding voor Woutje Mulder
Foto: Koninklijke Onderscheiding voor Woutje Mulder

- Woutje Mulder-van de Beek kreeg vandaag een Koninklijke Onderscheiding (Lid in de Orde van Oranje Nassau) uitgereikt door onze burgemeester Céline Blom. Mevrouw Mulder was één van de gedecoreerden van de Algemene Gelegenheid op 26 april 2023, maar kon door verhindering daar niet bij zijn. Vandaag kreeg zij alsnog haar onderscheiding overhandigd in het WOC De Binnenhof.

Burgemeester Céline Blom lichtte in haar toespraak toe dat ze vandaag een bijzondere vrouw eren, "zij heeft een uitzonderlijke bijdrage aan de samenleving geleverd. Met haar enorme toewijding staat haar leven in het teken van het dienen van anderen, Woutje is een waardevol en inspirerende vrouw en dit is een welverdiende onderscheiding." Abtesam; één van de dames van de multiculturele vrouwengroep Mozaïek was heel zenuwachtig voor haar toespraak maar sprak mooie woorden, "Woutje gaf mij een welkom gevoel en we gaan vaak fietsen en wandelen en ze brengt altijd boekjes voor mijn kinderen. Heel erg bedankt Woutje'". Rita Timmers, voorzitter van stichting Mozaïek, heeft samen met vele andere mensen de aanvraag ingediend voor deze onderscheiding. Woutje kreeg dan ook de verschillende aanbevelingsbrieven aangeboden om die later nog eens door te lezen.

Woutje Mulder-van de Beek

Sinds 1990 is mevrouw Mulder bij De Ontmoeting in Nunspeet actief organisator van verschillende activiteiten en pastoraal begeleider. Zij zorgt ervoor dat mensen die niet zo zichtbaar zijn (met name nieuwkomers) zichtbaar gemaakt worden en zet mensen in hun eigen kracht. Momenteel speelt zij een rol via ‘Nunspeet biedt onderdak’, een organisatie die de werkzaamheden rond (Oekraïense) vluchtelingen in Nunspeet coördineert. Voor Amnesty International, afdeling Nunspeet, was zij actief van 2004 tot 2016. Als secretaris/voorzitter van Stichting Mozaïek (Multiculturele Vrouwengespreksgroep Nunspeet) heeft mevrouw Mulder zich ingezet van 2007 tot 2021. Zij was en is nog steeds voor een groot gedeelte de motor achter de organisatie van deze bijeenkomsten. Mevrouw Mulder is in haar functie de verbinder geweest die de verschillende welzijnsorganisaties in de gemeente Nunspeet wist te betrekken bij de noden en behoeften van nieuwe inwoners en met name die van de vrouwen. Zij wordt omschreven als iemand die als geen ander verbinding weet te leggen, een luisterend oor heeft voor allen en onvermoeibaar is in het zoeken naar oplossingen en ook om daarbij actief te helpen.

Kanjer Kaj

Aan het einde was het woord aan Woutje, ze was behoorlijk overdonderd door alle mooie woorden en heel blij met komst van zoveel dames van Mozaïek, Amnesty, de PKN. vrienden, familie en kennissen. Met een extra bedankje aan haar zussen en als 'special guest' Kaj Kousbroek'. Speciaal voor Kaj heeft Woutje een onderscheiding gemaakt omdat zij hem een kanjer vindt. Ze beschreef hem als; moedig, positief, trouw, vasthoudend, solidair en assertief. Vanwege hersenletsel zit hij in een rolstoel maar dat weerhoudt hem er niet van om in actie te komen voor zaken die hem aan het hart gaan. Zo ging hij vorig jaar nog de straat op om zorgpersoneel te vinden, lees dat artikel hier.

Kaj werd ook in het zonnetje gezet - Foto: RTV Nunspeet
Woutje Mulder laat vol trots haar onderscheiding zien aan Wethouder Elskamp - Foto: RTV Nunspeet
Vol trots op de foto met een aantal dames van Mozaïek - Foto: RTV Nunspeet
Woutje luisterend naar de mooie woorden van burgemeester Blom - Foto: RTV Nunspeet

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Beek  Nunspeet Politiek 

politiek nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie