Lead image 1:
Lead image TXT 1: Een belevenistafel in de Bunterhoek. Foto: RTV Nunspeet
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Mooie reactie op een robothond. Foto: RTV Nunspeet
Ankeiler: Het bestuur heeft op dertien september 2023 besloten om Stichting Kontakt te ontbinden.

- Het bestuur heeft op dertien september 2023 besloten om Stichting Kontakt te ontbinden. Zij hebben vele mensen blij gemaakt met een robot huisdier de afgelopen jaren en zorginstellingen geholpen met digitale hulpmiddelen.

Door veranderde situaties van bestuursleden worden de werkzaamheden als teveel ervaren. Het bestuur is reeds twee jaar op zoek naar een andere voorzitter, penningmeester en algemene bestuursleden. Dit heeft ondanks het direct benaderen van organisaties en mensen geen nieuwe leden opgeleverd.
Per 1 oktober stopt de stichting. De materialen worden overgedragen aan de verschillende zorgorganisaties in Nunspeet. De definitieve verdeling van materialen wordt nog bekend gemaakt via de website. Alle robotdieren blijven bij hun baasjes.
Het resterende saldo wordt als laatste overgemaakt naar de Hersenstichting Nederland.

Mooie dingen bereikt

Het bestuur wil iedereen hartelijk danken voor de betrokkenheid en inzet. In de coronajaren hebben zij samen met u veel mensen kunnen bereiken en in contact kunnen brengen met hun omgeving. Nog steeds worden de materialen erg gewaardeerd door de gebruikers, familie en instellingen.

Stichting Kontakt heeft de afgelopen jaren heel veel mensen blij gemaakt in Nunspeet met een robothond of robotkat, vooral mensen met dementie ervaren een dergelijke 'huisdier' als heel gezellig en prettig en dat werkt heel rustgevend.

Een belevenistafel in de Bunterhoek - Foto: RTV Nunspeet
Mooie reactie op een robothond - Foto: RTV Nunspeet
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Meer over

Deel dit artikel