Lead image 1:
Lead image TXT 1: De te winnen prijzen. Foto: RTV Nunspeet | Ilona van Middendorp
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Warm draaien op het terrein. Foto: RTV Nunspeet | Ilona van Middendorp
Lead image 3:
Lead image TXT 3: In actie op de baan met de startheuvel op de achtergrond!. Foto: RTV Nunspeet | Ilona van Middendorp
Ankeiler: Het terrein van FCC De Volharding in Nunspeet is vandaag het terrein van het Veluws Kampioenschap 2023.

- Het terrein van FCC De Volharding in Nunspeet is vandaag het terrein van het Veluws Kampioenschap 2023. Met de vernieuwde crossbaan is De Volharding de perfecte plek voor dit sportieve evenement. Van 08:30 tot 09:30 uur werd er geoefend door de groep tot en met 12 jaar en van 09:30 tot 10:30 uur was de jeugd vanaf 13 jaar aan de beurt. Om 11:00 uur begon het sportevenement officieel en die start was een groot succes.

Robert zit in het bestuur van FCC de Volharding en dit evenement is een hele happening. "Ja, het is vandaag veel groter dan de regiowedstrijden die wij normaal organiseren. Het VK is een heel mooi evenement, waaraan zo'n 450 kinderen deelnemen. Na drie kwalificatierondes, volgen de kwartfinales, de halve finales en uiteindelijk de finale met de winnaar." De sport is wat lastig uitleggen en Robert spoort eigenlijk aan om gewoon even te komen kijken, "Dat is ook mooi ja!"

De te winnen prijzen - Foto: RTV Nunspeet | Ilona van Middendorp

Nieuwe BMX-baan

Tussen de 25 en 30 verenigingen presenteren zich tijdens deze dag op de BMX-baan in Nunspeet, van Brabant tot Friesland. Het is nog niet zo lang geleden dat de BMX-baan van FCC De Volharding volledig aangepast werd. Robert vertelt wat de reacties zijn op de baan en de startheuvel, "De reacties zijn super goed. Het is een prachtbaan geworden, waar er nog niet veel van zijn in Nederland. Met het groen dat is aangelegd is het echt helemaal af. We zijn er super trots op!"

De vereniging blijft groeien, de aanmeldingen blijven binnenkomen. "We zien dat steeds weer een paar kinderen zich aanmelden. Dat kan al vanaf je vijfde, maar er zijn kinderen die beter fietsen dan anderen. Dus we kijken een beetje naar niveau."

Warm draaien op het terrein - Foto: RTV Nunspeet | Ilona van Middendorp

Vrijwilligers maken het mogelijk

Deze dag kan niet zonder vrijwilligers bestaan. "De meeste mensen, die bij onze vereniging zitten hebben nog nooit zo’n groot evenement georganiseerd, dus er komt veel op je af. Maar de inzet van onze vrijwilligers is groot en zo is het allemaal toch mogelijk." Ook vertelt Robert dat alles wat op hem af komt prachtig is, "Ja, er gebeurt zoveel moois, niet normaal."

In actie op de baan met de startheuvel op de achtergrond! - Foto: RTV Nunspeet | Ilona van Middendorp
Verzamelen om zich naar de start te begeven - Foto: RTV Nunspeet | Ilona van Middendorp
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Meer over

Deel dit artikel