Bevat Video: Video
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Een beeld uit de korte film NUDES. Foto: Eigen foto
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Beeld uit de korte film NUDES. Foto: Eigen foto
Ankeiler: Donderdag 28 september is de korte film ‘Nudes’ te zien in de Veluvine.

- Donderdag 28 september is de korte film ‘Nudes’ te zien in de Veluvine. Jongeren en hun ouders worden uitgenodigd de film te komen kijken en daarna met elkaar in gesprek te gaan over seksueel grensoverschrijdend gedrag. De toegang is gratis.

Wat doe je als tiener wanneer je ongevraagd een naaktfilmpje van een klasgenoot krijgt doorgestuurd?
Seksueel grensoverschrijdend gedrag staat deze dagen in de spotlights. Hoe kun je hierover met je kind in gesprek gaan? Kom samen met je kind(eren) naar de vertoning van de film NUDES op donderdagavond 28 september (je mag ook alleen komen uiteraard). De film heeft een open einde waardoor er onder begeleiding van Kim de Zwaan en Robert Pruis na de film al een eerste gesprek op gang zal komen.

In de korte film NUDES slaat school alarm als enkele jongens uit Jordi’s klas niet op school komen, nadat ze gefilmd zijn onder de douche in de kleedkamer. NUDES zet aan het denken over het maken van keuzes wanneer jongeren in aanraking komen met (ongewenst) grensoverschrijdend gedrag. Maar ook het verschil tussen meiden en jongens, hoe jongens bij grensoverschrijdend gedrag stoer gevonden worden en meiden als ordinair gezien worden. Hoe jongens wel eens meiden overhalen tot dingen die ze eigenlijk niet willen doen, hoe zou het zijn als de rollen nu eens omgedraaid waren?

Jongerenwerker Robert Pruis

De film is een initiatief van Robert Pruis. Robert is jongerenwerker en spreekt veel met jongeren over het thema seksualiteit. Robert schreef ook het boek 'Naakte Keuzes' en produceerde namens stichting Jong Veluwe de film NUDES. Hij kwam 7 jaar geleden al met het idee maar het duurde een aantal jaren voordat hij de financiering rond kreeg om deze film te maken. Dankzij de Provincie Gelderland, Solcon en CameraNU.nl is hij er nu.

NUDES in de Veluvine

Tijdens deze avond wordt de korte speelfilm NUDES vertoond, waarna jongeren en ouders met elkaar in gesprek gaan over de belevingswereld van jongeren. Het doel van de avond is om ouders en jongeren tools mee te geven om het gesprek over seksualiteit met elkaar te kunnen voeren. Samen met andere organisaties zoals Straathoekwerk Nunspeet, Welzijnswerk Nunspeet, jongerenwerk Het Venster en de politie verdiepen we het onderwerp in kleinere groepen.

De avond wordt georganiseerd door Jong Veluwe in samenwerking met Nuborgh College Veluvine. Kim de Zwaan en Robert Pruis begeleiden de avond.
De zaal is om 19:15 uur geopend en de avond start om 19:30 uur.
De toegang is gratis. Meer informatie en het reserveren van uw gratis kaartje kan via: ingesprekoverdekortefilm.nl

Een beeld uit de korte film NUDES - Foto: Eigen foto
Beeld uit de korte film NUDES - Foto: Eigen foto
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Meer over

Deel dit artikel