RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Daniëlle Meloen
21 september 2023 7:48


Burgemeester Nunspeet in 'Goedemorgen Nederland' over het beheren van de wolf
Foto: Burgemeester Nunspeet in 'Goedemorgen Nederland' over het beheren van de wolf
Burgemeester Céline Blom in de uitzending van Goedemorgen Nederland. Foto: Eigen foto

- Vanmorgen was burgemeester Céline Blom in de uitzending van Goedemorgen Nederland op WNL waar in ze vertelt over de ingezonden brief naar de provincie omtrent het op beperkte schaal beheren van de wolf.

Het college van burgemeester en wethouders in Nunspeet willen toch graag iets kunnen doen aan de groeiende populatie wolven in onze regio. Zo gaf burgemeester Blom vanmorgen een aantal voorbeelden; "er zijn steeds meer zorgen over de wolf. Zo was er een 35 jaar oude pony die door de kinderen werd geaaid en Lucky lag op een ochtend opengereten in het weiland. Het vervelende is dat ze hem ook niet mochten weghalen uit het weiland, hij moest daar blijven liggen tot er een test was gedaan. Dit was natuurlijk heel schokkend voor deze kinderen. Een ander voorbeeld is van een jongen met een schaapjes voor de hobby die nu maar wil stoppen. Daarom wil de gemeente op beperkte schaal kunnen beheren, niet in de natuur maar in het bewoonde gebied. De wolven worden steeds vaker in weilanden gespot en zelfs binnen de bebouwde kom. Ja, dat betekent wegjagen of ook afschieten helaas."

De wolf heeft al jaren een beschermde status, maar er zijn nu zelfs geluiden vanuit de Europese Commissie in Brussel dat daar wellicht iets aan gedaan gaat worden. Niet alleen Nederland kampt met een groeiende populatie wolven, ook in Duitsland en Zweden kampen ze met problemen rondom de wolf.
Het verzoek van het college van B&W ligt nu bij de provincie, het is nu afwachten wat daaruit komt.

Lees hier ook het artikel over de ingezonden brief.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Kampen  Nunspeet Politiek 

politiek elspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie