Lead image 1:
Lead image TXT 1: Presentatie Willem Gunneman en Minouche van Kranen tijdens de previewavond. Foto: RTV Nunspeet
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Endrie Tunru & Stephan Hendrikx met 'Beperkt Houdbaar'. Foto: RTV Nunspeet
Lead image 3:
Lead image TXT 3: Esther van der Voort met een stukje cabaret. Foto: RTV Nunspeet
Ankeiler: Welkom geheten door de kersverse nieuwe directeur van Veluvine, Minouche van Kranen en gepresenteerd door Willem Gunneman, konden bezoekers woensdagavond 20 september genieten van de preview van het theaterprogramma 2023-2024.

- Welkom geheten door de kersverse nieuwe directeur van Veluvine, Minouche van Kranen en gepresenteerd door Willem Gunneman, konden bezoekers woensdagavond 20 september genieten van de preview van het theaterprogramma 2023-2024.

Ook voor dit seizoen is het Veluvine gelukt tal van goede artiesten naar Nunspeet te halen voor een zeer gevarieerd aanbod. Zang, toneel, muziek, cabaret, musical, er zal veel te genieten zijn. Bezoekers van de preview avond kregen alvast een voorproefje.

Gevarieerd aanbod

Andries Tunru & Stephan Hendrikx begonnen de avond met hun show 'Beperkt houdbaar’. Op aanrijken van onderwerpen uit het publiek brachten zij een vermakelijke improvisatie waarin de orthodontist op de hak werd genomen. Dit duo gaat geheel af op thema’s aangereikt vanuit het publiek. Ze beginnen dan ook onvoorbereid aan hun show.
Esther van der Voort lichtte een tipje van de sluier op over haar programma 'Mama is boos’. Om zich te gedragen langs de (sport)lijn volgt ze een 'veldetiquette training’.
Natuurlijk kent het programma ook meerdere musici, zowel populair als klassiek. Zo bevat het programma ondermeer een musical over Edith Piaf en pianorecital van Muza Vakliaddinzade, die vluchtte uit Oekraine. Tijdens de preview trad Ed Struijlaart op met zang en gitaar. Hij kreeg met het lied Layla het publiek aan het meezingen. Op 21 oktober zal hij vergezeld worden door zijn band.

Interessante aankondigingen waren er van het programma 'In de schaduw van Rembrandt’ en de musical 'Je Anne’, met de opmerking van de producer dat het woord musical niet helemaal het juiste woord is, maar ook een manier is om het verhaal te vertellen over Anne Frank. Als laatste liet Cabaretier Martijn Crins iets horen en zien van zijn optreden met de titel 'Mesthoop’. Menno Beijer verzorgde tijdens de avond de verbindende (piano)muziek. Het volledige programmaoverzicht is te vinden in de brochure van Veluvine.

Veluvine Kinderfonds

Afsluitend refereerden Minouche en Willem op het succes van het Veluvine kinderfonds, geïnitieerd door Roraty Club Nunspeet waardoor al 734 kinderen gratis hebben mogen genieten van theateroptredens.
Met een hapje en drankje na afloop van een glas (of meer) speciale wijn 'Veluvino’ konden de bezoekers dit fonds steunen.

Presentatie Willem Gunneman en Minouche van Kranen tijdens de previewavond - Foto: RTV Nunspeet
Endrie Tunru & Stephan Hendrikx met 'Beperkt Houdbaar' - Foto: RTV Nunspeet
Esther van der Voort met een stukje cabaret - Foto: RTV Nunspeet
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Meer over

Deel dit artikel