Lead image 1:
Lead image TXT 1: Vanuit de kantine kijk je mee in de bak. Foto: RTV Nunspeet
Ankeiler: Bij de Landelijke Rijvereniging ‘De Nunspeetse Ruiterclub’ en Ponyclub ‘Klein maar Dapper’ is het een strijd-tweedaagse.

- Bij de Landelijke Rijvereniging ‘De Nunspeetse Ruiterclub’ en Ponyclub ‘Klein maar Dapper’ is het een strijd-tweedaagse. Verschillende ruiters hebben zich klaargemaakt voor de Clubkampioenschappen. Op vrijdagmiddag- en avond startte het programma met dressuur van de pony’s en op zaterdag was het tijd voor de dressuur van de paarden en het springen voor paarden en pony’s.

Frank van den Dragt is voorzitter van de vereniging en vertelt over de kampioenschappen. "Onderling strijden de leden om wie de beste is. Dit doen we zowel in het dressuur, als in het springen en een combinatie van beide." Uiteindelijk is er een dressuurkampioen, een springkampioen en een algemeen kampioen. Op de zaterdagavond is er een feestavond, waar de prijsuitreiking zal zijn en daar is een eregast bij aanwezig, "Klopt, de kampioenen en kampioensteams indoor 2022/2023 en outdoor 2023 zullen worden gehuldigd door wethouder Van de Bunte. Op deze avond is er tijd voor een hapje en een drankje."

Trotse voorzitter

Frank zijn eigen dochter doet voor het eerst mee aan de kampioenschappen en daar is hij apetrots op. Naast zijn eigen dochter is Van den Dragt trots op de hele club, "We hebben echt een fantastisch seizoen gedraaid en daar zijn wat kampioenen uitgekomen, iets om trots op te zijn." Het feestje in de avond zal tot in de late uurtjes doorgaan, maar tot die tijd wordt er gestreden om mooie prijzen.

Nieuwe huisstijl

Terwijl de ruiters een goed seizoen reden, staken een hoop mensen de handen uit de mouwen om te werken aan een nieuwe kantine en nieuwe meubels. "Wij hadden al een prachtige locatie hier, waar we heel blij mee zijn. Molenbeek kwam en toen konden we onze locatie aanpassen, maar de kantine bleef achter. Met een aantal vrijwilligers en sponsoren hebben we ons daar vanaf mei hard voor gemaakt en nu is er een mooie kantine met zicht op de manage. De reacties zijn lovend, daar doen wij het toch voor", aldus de voorzitter. In de kijkruimte zijn er zithoekjes gecreëerd in dezelfde industriële huisstijl.

Vanuit de kantine kijk je mee in de bak - Foto: RTV Nunspeet
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Meer over

Deel dit artikel